Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015




 Γράφει η ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ

    
ΕΛΛΗΝΑΣ γεννιέσαι… δεν γίνεσαι! Με κανένα Νόμο και καμιά δύναμη. ΄Η γεννήθηκες στην Ιερή γη των Ελλήνων… ή ήρθες απρόσκλητος να την… κατακτήσεις.
    Αν γεννήθηκες εδώ κι ανατράφηκες απ' τους γονείς σου με ελληνική ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ, κι απ' τους δασκάλους σου με ελληνική ΠΑΙΔΕΙΑ… τότε ναι, είσαι γνήσιος ΕΛΛΗΝΑΣ και υπερήφανος για την καταγωγή σου. Γιατί μέσα στις φλέβες σου ρέει αίμα ελληνικό, που σου δίνει την δύναμη να αγωνίζεσαι για τα ΙΔΑΝΙΚΑ της ξακουστής φυλής σου.
     Αν όμως γεννήθηκες σε άλλους τόπους, με άλλες ρίζες και με άλλη νοοτροπία… τι θέλεις από την Ελλάδα μας; Να αρπάξεις θες κι εσύ, κομμάτι απ' την δοξασμένη Ιστορία μας και κομμάτια απ' τα αιματοβαμένα χώματά μας; Με ποιο δικαίωμα απαιτείς να πάρεις τον ιερό τίτλο του ΕΛΛΗΝΑ; 

Το τραμ της Θεσσαλονίκης και εντυπωσιακές φωτογραφίες από το παρελθόν της πόλης

28 Μαΐου 1893, η Βελγική Εταιρεία «Τροχιοδρόμου και Ηλεκτροφωτισμού Θεσσαλονίκης», βγάζει το πρώτο τραμ στους δρόμους της πόλης. 
Στις 27 Ιουλίου του 1957, το τραμ που διασχίζει την Εγνατία εκτελεί το τελευταίο θορυβώδες δρομολόγιό του.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ " Η ΛΙΖΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ "


                                        
                                        http://www.efenpress.gr/

Η εξέγερση των δικαστών: Επιστολή – κόλαφος στον Γιούνκερ από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων!


Image1

«Αξιότιμε κ Πρόεδρε,

Ο Ελληνικός Λαός στηρίζει την Ελληνική Κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της λιτότητας. Τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, τα οποία επιβλήθηκαν στους Έλληνες πολίτες (μείωση των μισθών και των συντάξεων, μέχρι 50%, αύξηση της φορολόγησης, απολύσεις εργαζομένων κλπ), είχαν ως αποτέλεσμα τη φτωχοποίηση, το κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων, την ανεργία, την ύφεση της οικονομίας

"Για τους Έλληνες δεν έχει κλείσει το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων"


  • «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα, ζητώντας από τη Γερμανία να καταβάλει στην Αθήνα τα δισεκατομμύρια ευρώ που σχετίζονται με τις επανορθώσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το ανεξόφλητο χρέος» αναφέρεται σε άρθρο της Wall Street Journal.

Αντε τώρα να πείσεις δάσκαλε πως δεν υπάρχει λέξη «προστίθοντας» !!!!!!

Άντε τώρα εσύ δάσκαλε που μάχεσαι καθημερινά με τα ισχυρά όπλα της τηλεόρασης να πείσεις τους μαθητές σου για το πως γράφεται η λέξη προσθέτοντας.
Θα τα καταφέρεις γιατί γιαυτό σε διάλεξαν πρώτα εσένα να σου περικόψουν το μισθό και να σε χειραγωγήσουν.Επειδή γνωρίζουν πως θα τα καταφέρεις….

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον νέο φόρο στα ακίνητα


Το σχέδιο της κυβέρνησης για τον νέο φόρο στα ακίνητα

Αφορολόγητο μόνο για την πρώτη κατοικία
Την απαλλαγή της πρώτης κατοικίας, αλλά τη φορολογική επιβάρυνση όλων των υπολοίπωνακινήτων κάθε ιδιοκτήτη θα προβλέπει ο νέος φόρος ακινήτων που σχεδιάζει να καθιερώσει η κυβέρνηση καταργώντας τον ΕΝΦΙΑ.

Αγωγός TAP: Ο οδικός χάρτης αποζημιώσεων για τη Βόρεια Ελλάδα


  • Θετικές είναι οι αντιδράσεις συναντά το πρόγραμμα αποζημιώσεων για τις δεσμεύσεις αγροτικών εκτάσεων από την πλευρά του ΤΑP στις περιοχές τη Βόρειας Ελλάδας όπου παρουσιάζεται σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.
  • Από 1.000 έως 40.000 ευρώ(!) το στρέμμα διαμορφώνονται οι τιμές της γης με βάση τις οποίες θα αποζημιώνονται οι ιδιοκτήτες στη διαδρομή του αγωγού

Η εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη που μας κάνει περήφανους


Από τη... Χαριλάου στην παράλληλη αγορά της Νέας Υόρκης

Αίτηση εισαγωγής στην παράλληλη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ καταθέτει την επόμενη εβδομάδα η εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Entranet, με έδρα τη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, που εξειδικεύεται στην αναγνώριση φωνής.

Κρήτη: Αυτό είναι το χωριό που δεν έχει ούτε έναν καπνιστή - Δεν υπάρχουν τσιγάρα ούτε στα περίπτερα (VIDEO)

«Κι εμείς οι τρεις στον καφενέ, τσιγάρο, πρέφα και καφέ» τραγουδούσε στα τέλη της δεκαετία του ’60 ο Κώστας Χατζής περιγράφοντας όλη την καθημερινότητα ενός καφενείου στα ελληνικά χωριά. Μία καθημερινότητα που κρατάει μέχρι και σήμερα καθώς η κλασική εικόνα που αντικρίζει κάποιος σ’ ένα καφενείο ενός χωριού είναι άνθρωποι, κυρίως άνδρες, που πίνουν καφέ, κρατώντας ένα τσιγάρο στο χέρι.

ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΚΑΙ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Οργή στη ΝΔ κατά Α. Σαμαρά - «Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» η υπογραφή του στο ψήφισμα κατά της Ελλάδας του ΕΛΚ

Οργή από κορυφαία στελέχη στη ΝΔ για την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος οργή η οποία κατευθύνεται ουσιαστικά προς την ηγεσία του κόμματος και τον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε ένα ψήφισμα το οποίο χαρακτηρίζεται ως «απαράδεκτο» από τα ίδια τα στελέχη του κόμματος.

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 14-2-2015


Τοπικές βροχές κατά περιόδους στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη με χιονοπτώσεις στα ...
ορεινά κυρίως της Κρήτης, και καλές καιρικές συνθήκες στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες, περιμένουμε το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015. Στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα εκδηλωθεί παγετός που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΙΚΑ - Online η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας από την 1η Μαρτίου


ΙΚΑ - Online η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας από την 1η Μαρτίου

Από 1η Μαρτίου, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να ανανεώνουν μέσω ίντερνετ την ασφαλιστική ικανότητα και τα βιβλιάρια ασθενείας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, με την ηλεκτρονική αυτή διαδικασία διασφαλίζεται η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του «Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης» και η παροχή υπηρεσιών από τους παρόχους υγείας (συμβεβλημένα νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί, κλπ) για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων και για τα προστατευόμενα μέλη τους (συζύγους και τέκνα).

Απόκριες με πλούσιες εκδηλώσεις στο Δήμο Θέρμης



Πλούσιες εκδηλώσεις στην Θέρμη ενόψει αποκριών. Αναλυτικά:
ΘΕΡΜΗ : 23 Φεβρουαρίου | Καθαρά Δευτέρα στο Φράγμα ΒΑΣΙΛΙΚΑ : Καρναβάλι Βασιλικών 2015 | Καθ. Δευτέρα 23|02|2015| Ώρα 14.00
ΤΡΙΛΟΦΟΣ : Κυριακή 22 Φεβρουαρίου |Ώρα 11.00 | Καρναβάλι στον Τρίλοφο – Πάρκο «Στεφανιά»

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες