Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Πρώτες οι σχολές της Θεσσαλονίκης στις προτιμήσεις των Ελληνοκύπριων υποψήφιων φοιτητών



Συγκριτικά με πέρσι ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων υποψηφίων για τα ΑΕΙ Ελλάδας αυξήθηκε, αφού πέρσι οι υποψήφιοι ήταν 3.170, ενώ φέτος ο αριθμός τους έφθασε στους 3.208

Τη Θεσσαλονίκη προτίμησαν, ως επί το πλείστον, φέτος στις πρώτες τους επιλογές οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ της Ελλάδας. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, δεύτερη στις επιλογές είναι η Αθήνα, ενώ τα νησιά της Ελλάδας δεν φαίνεται να ενδιαφέρουν για σπουδές, καθώς και φέτος πολύ λίγοι είναι αυτοί που τα επέλεξαν.

Όσο για τους κλάδους σπουδών, αυτοί που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πρώτων προτιμήσεων για τα ΑΕΙ Ελλάδας είναι μεταξύ άλλων οι κλάδοι φυσικοθεραπείας, ιατρικής, φυσικής αγωγής και νομικής. Σημειώνεται ότι συγκριτικά με πέρσι ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων υποψηφίων για τα ΑΕΙ Ελλάδας αυξήθηκε, αφού πέρσι οι υποψήφιοι ήταν 3.170, ενώ φέτος ο αριθμός τους έφθασε στους 3.208.
Σημειώνεται ότι φέτος οι θέσεις στα ΑΕΙ Ελλάδας θα είναι λιγότερες, σύμφωνα με απόφαση του ελληνικού υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα θα προσφερθούν 68.345 θέσεις σε σύγκριση με 70.305 που ήταν πέρσι, ενώ στην κατηγορία των αλλοδαπών/ αλλογενών αναλογεί το 10% των θέσεων και ως εκ τούτου υπολογίζεται ότι θα διατεθούν 6.834 θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου