Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Οι δέκα πιο χρήσιμες συμβουλές για οικονομία στη βενζίνη! Ακολουθήστε τες και δεν θα χάσετε…

8Υπάρχει τρόπος να κάνουμε οικονομία στη βενζίνη και ταυτόχρονα να απολαμβάνουμε τη βόλτα με το αυτοκίνητό μας; Κι όμως υπάρχει.
Οι παρακάτω δέκα χρήσιμες συμβουλές θα μας βοηθήσουν στην εξοικονόμηση του καυσίμου:

1) Οδήγησε με σταθερή ταχύτητα μεταξύ 50-70 χλμ/ώρα! Θυμήσου πως η πολύ χαμηλή ταχύτητα αλλά ιδιαίτερα η πιο αυξημένη ταχύτητα, αυξάνει και την κατανάλωση του καυσίμου.
2) Η οδήγησή σου θα πρέπει να είναι ομαλή! Φρόντισε να αποφύγεις τις απότομες αλλαγές ταχυτήτων, τα απότομα προσπεράσματα, τους ελιγμούς και τα ξαφνικά φρεναρίσματα!
3) Χρησιμοποίησε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου μόνο όταν είναι άκρως απαραίτητο! Γενικά, προσπάθησε να περιορίσεις τη χρήση του, για να εξοικονομήσεις και βενζίνη!
4) Όταν υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα στο δρόμο και βρίσκεσαι σε μεγάλη αναμονή, προτίμησε να σβήσεις τον κινητήρα, όπως αναφέρει το pentapostagma.
5) Όταν είναι επιτρεπτό και μπορείς φρόντισε να επιταχύνεις χρησιμοποιώντας τη μακρύτερη δυνατή ταχύτητα.
6) Αν το όχημά σου έχει την επιλογή “cruise” προτίμησε να την χρησιμοποιήσεις, καθώς με τον αυτόματο πιλότο μπορείς να διατηρείς σταθερή ταχύτητα με αποτέλεσμα να καις λιγότερο καύσιμο.
7) Μην παραφορτώνεις το αυτοκίνητο σου, ώστε να μην χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να κινηθεί.
8) Στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα στην περίπτωση δυνατού αέρα κλείσε τα τυχόν ανοιχτά παράθυρα ή την ηλιοροφή για να έχει το αυτοκίνητό σου καλύτερη αεροδυναμική.
9) Η σωστή συντήρηση του οχήματός σου είναι απαραίτητη όχι μόνο για την ασφαλή οδήγηση αλλά σε βοηθά και στην οικονομία καυσίμου! Πραγματοποίησε λοιπόν τα καθιερωμένα, τακτικά σέρβις και την αλλαγή λαδιών, ακριβώς όπως ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου.
10) Διατήρησε τα ελαστικά του αυτοκινήτου σου σε καλή κατάσταση, φρόντισε να είναι τα λάστιχα καλά φουσκωμένα και κάνε συχνούς ελέγχους για την πίεση του αέρα!
http://www.xorisorianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου