Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Επταπλάσια του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης η κίνηση στο «Μακεδονία»Τα έξι εκατομμύρια επιβάτες εκτιμάται πως θα προσεγγίσει το 2015 η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, αριθμός επτά φορές και πλέον μεγαλύτερος των περίπου 800.000 κατοίκων του πολεοδομικού συγκροτήματος της συμπρωτεύουσας.
Το 2014, μέσω του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, είχαν ταξιδέψει περίπου 5,3 εκατ. άτομα, σπάζοντας το "φράγμα" των 5 εκατ. επιβατών.

Την παραπάνω εκτίμηση για την κίνηση φέτος διατύπωσε ο αερολιμενάρχης Αχιλλέας Τοπούζας, μιλώντας σε εκδήλωση του Money Show Thessaloniki.
O κ. Τοπούζας γνωστοποίησε ακόμη, ότι στο τέλος του 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση προς τη θάλασσα του διαδρόμου προσγειώσεων - απογειώσεων 10-28, μήκους 3,5 χιλιομέτρων. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης θα είναι δυνατή η διενέργεια υπερατλαντικών πτήσεων.
Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι ο νέος αεροσταθμός του "Μακεδονία", με δυνατότητα διακίνησης 8 εκατομμυρίων επιβατών, ματαιώθηκε ως έργο πριν από δέκα χρόνια (σ.σ. η κατασκευή του αεροσταθμού εντασσόταν σε ευρύτερο master plan για το αεροδρόμιο "Μακεδονία", με συνολικά 19 παρεμβάσεις, αλλά ναυάγησε το 2005, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων κεφαλαίων.
Το εν λόγω master plan είχε παρουσιαστεί το 1997 και έκτοτε εκτελέστηκαν 17 από τα 19 έργα. Τα δύο που απομένουν είναι ο διάδρομος 10/28, έργο το οποίο έχει προχωρήσει σε ποσοστό άνω του 70% και ο -ακυρωθείς- επιβατικός σταθμός).
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου