Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Πόσα φύλλα χαρτιού χρειάζονται για να εκτυπωθεί ολόκληρο το... Διαδίκτυο;



  • Ακόμα και αν εκτυπώνατε όλο το περιεχόμενο του Διαδικτύου, που θα βάζατε όλα αυτά τα χαρτιά;
Δύο ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Leicester στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπολόγισαν πόσες τυποποιημένες σελίδες A4 θα χρειάζονταν, για να εκτυπώσετε ολόκληρο το... Διαδίκτυο.
Και κατέληξαν ύστερα από έρευνα ότι θα έφταναν περίπου τα.. 136 δισεκατομμύρια σελίδες!



Για τον υπολογισμό τους, ο Evangeline Walker και ο George Harwood, έλαβαν υπόψη μόνο το τμήμα του Web που μπορεί να προσπελαστεί μέσω των καθημερινών μηχανών αναζήτησης. Το υπόλοιπο, το ονομαζόμενο «Dark Web», δεν έχει συμπεριληφθεί.

Οι δύο τους έφτασαν στο συντηρητικό τους συμπέρασμα με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν 4.54 δισεκατομμύρια σελίδες στο ορατό Web. Και, κατά μέσο όρο, κάθε σελίδα απαιτεί 30 φύλλα χαρτιού για την εκτύπωση.

Έτσι, συνολικά, πόσα δέντρα θα σκοτώσει αυτή η προσπάθεια; Ο Walker και ο Harwood εκτιμούν περίπου 16 εκατομμύρια, ή 0,002% του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Η αγγλική έκδοση της Wikipedia θα χρειαστεί περίπου 71 εκατομμύρια σελίδες ή 8.337 δέντρα.

Αντίθετα, η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου έχει «μόνο» 37 εκατομμύρια βιβλία. Αν ήμασταν εξαιρετικά γενναιόδωροι και λέγαμε ότι κάθε βιβλίο είχε 1.000 σελίδες, δηλαδή συνολικά 37 δισεκατομμύρια σελίδες ή λιγότερο από το ένα τέταρτο, του μεγέθους του Web.

http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου