Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Παγκόσμια πρωτιά για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Α.Π.Θ. διακρίνεται μέσω των εργασιών φοιτητών του. Η Πολυτεχνική Σχολή είναι από τις πρώτες που αριστεύουν με καινοτόμες προτάσεις και εργασίες που συχνά διακρίνονται σε διεθνές επίπεδο αναδεικνύοντας το Πανεπιστήμιο του Α.Π.Θ. Και όλα αυτά εν μέσω τεράστιας οικονομικής δυσχέρειας και προβλημάτων στη διοίκηση και στην οργάνωσή του. Εύγε στην ομάδα των επιβλεπόντων καθηγητών που δίνουν κίνητρα στου φοιτητές αλλά και εμπνέουν με τη διδασκαλία τους, αλλά και κυρίως στους φοιτητές που ανοίγουν καινούργιους δρόμους προς το μέλλον δημιουργώντας.


«1st Prize Gold Medal Interarch, Catalogue and Honorary Diploma» για την εργασία “Sensing spaces”
Ο λόγος για την ομάδα φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ που κέρδισε το πρώτο Βραβείο και το Χρυσό Μετάλλιο της 14ης Παγκόσμιας Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015” που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 20/5/2015, στη Σόφια, υπό την αιγίδα της UNESCO, ενώ άλλες δύο ομάδες του Τμήματος απέσπασαν το Ειδικό Βραβείο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Μηχανικών και Γεωδαιτών της Βουλγαρίας και το Ειδικό Βραβείο της Ένωσης Αρχιτεκτόνων της Βουλγαρίας, αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, τα βραβεία που δόθηκαν είναι:
-«1st Prize Gold Medal Interarch, Catalogue and Honorary Diploma» για την εργασία “Sensing spaces” στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων: Φωτεινή Λιάκου και Ελευθερία Φατσέα με επιβλέποντες Καθηγητές τους Κ. Τσουκαλά και C. Conenna.
-«Special Prize of the Rector of the University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy and Honorary Diploma Interarch» για την εργασία “Domestic GoodsDepartment Store” στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Θέμη Ιστατιάδη, Γιώργο Μερτζανίδη και Μιχάλη Φουντεδάκη, με επιβλέπουσα Καθηγήτρια την Τ. Παπαδοπούλου και τον Υπ. Διδάκτορα, Παναγιώτη Χατζητσακύρη. (Αρχική εικόνα)
-«Special Prize of the Union of Architects in Bulgaria - Gold Capital, Special Diploma and Honorary Diploma Interarch» για την εργασία “Living next to the lake” στη Φοιτήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων, Ευγενία Χαραλαμπίδου με επιβλέποντες Καθηγητές τους Φ. Βαβύλη και Κ. Σακαντάμη.
Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ συμμετείχε επίσημα στη 14η Παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής “Interarch 2015”, με την Ομάδα των Καθηγητών του Τμήματος: Φανής Βαβύλη, Νίκου Καλογήρου και Νίκου Τσινίκα και με την επιλογή των παραπάνω εργασιών που βραβεύτηκαν στη 14η Παγκόσμια Τριενάλε Αρχιτεκτονικής.
 http://www.parallaximag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου