Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί: Οσοι έχετε i-phone μην ανοίξετε αυτό το sms

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί: Οσοι έχετε i-phone μην ανοίξετε αυτό το sms
Νέο τρόπο απάτης εις βάρος χρηστών έξυπνων τηλεφώνων και ιδίως iphone ανακάλυψαν τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού επιτήδειων οι οποίοι υποκλέπτουν στοιχεία χρηστών i-phone με το πρόσχημα εντοπισμού κλεμμένων/χαμένων συσκευών, μέσω παραπλανητικών sms.

Αν δείτε παρόμοιο μήνυμα ή sms ότι κερδίσατε κάποια συσκευή κινητής τηλεφωνίας ΜΗΝ πατήσετε στον σύνδεσμο που παραπέμπει. Αν το πράξετε οι επιτήδειοι βάζουν χέρι στους κωδικούς σας στο i-cloud με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των προσωπικών σας στοιχείων.
Απέκτησε και twitter η Δίωξη
Από σήμερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άνοιξε λογαριασμό στο twitter με την ονομασία «cyberalertGR».
Ετσι, οι πολίτες θα ενημερώνονται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο για τους κινδύνους και τις απειλές της επικαιρότητας που αφορούν το αντικείμενο της Υπηρεσίας και την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο
«Λαμβάνοντας υπόψη τη μετεξέλιξη του κυβερνοεγκλήματος και τον αντίκτυπό του σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνίας, καθίσταται σαφές ότι είναι άμεση η ανάγκη για αποτελεσματική ενημέρωση του κοινού (παιδιών, γονέων, επιχειρηματικού κόσμου, χρηστών του διαδικτύου) σε πραγματικό χρόνο σχετικά με θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ειδικότερα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτό» αναφέρει ο διευθυντής της υπηρεσίας, Μανώλης Σφακιανάκης.
Οπως τονίζει «στόχος είναι η προστασία των πολιτών από κινδύνους για τους οποίους απαιτείται ουσιαστική και γρήγορη ενημέρωση προκειμένου να γίνει εφικτή η πρόληψη του κυβερνοεγκλήματος και οι χρήστες να προστατευτούν σε προσωπικό επίπεδο αλλά και εξοικονομηθούν μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία διακινούνται μέσα σε δευτερόλεπτα στο διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να ενημερώσουν άμεσα τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής στο διαδίκτυο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου