Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Γνωρίστε τη Γαστρονομική Ελλάδα στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Picture 0 for Γνωρίστε τη Γαστρονομική Ελλάδα στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή
Ένα τριήμερο εκδηλώσεων γεύσεων, γνώσης και επιχειρηματικότητας, το γνωστό στο κοινό της Θεσσαλονίκης «Food, Taste & Society» διοργανώνει το Κολέγιο Περρωτής της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στις 8, 9 και 10 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της σπουδαστικής εστίας Αλίκη Περρωτή και στο campus της σχολής με θέμα «Γαστρονομική Ελλάδα: σύντηξη ιδεών, ανθρώπων και υλικών».

«Ελάτε  να αναβιώσουμε τα «Πανηγύρια του Αιγαίου», να «ταξιδέψουμε» στο παρελθόν με  φωτογραφίες και ιστορίες από εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί και κέντρα διασκέδασης της Θεσσαλονίκης του 20ου αιώνα αλλά και να γνωρίσουμε τι είναι ο εναλλακτικός τουρισμός, ποια είναι η γαστρονομική φυσιογνωμία της Θεσσαλονίκης, και τέλος ποια είναι τα υπέρ και κατά των φυσικών προϊόντων στην φαρμακευτική και την κοσμητολογία», αναφέρουν οι διοργανωτές.

Με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα του τμήματος Τουρισμού και του «Thessaloniki Food Festival», του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και του Europe Direct ΑΓΣ, καθώς και την ευγενική υποστήριξη του Iδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και πολλών γνωστών επιχειρήσεων, τα συνέδρια που θα λάβουν χώρα στη διάρκεια του τριημέρου θα αναπτυχθούν σε δύο κεντρικούς άξονες.

Ο πρώτος θα αφορά στον εναλλακτικό τουρισμό, στη διερεύνηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, στο communal eating, και στη fusion cuisine – μια κουζίνα που έλκει τα υλικά της από διαφορετικούς τόπους και τα συνενώνει με θαυμαστό τρόπο. Ο δεύτερος άξονας θα αφορά στη χρήση φυσικών προϊόντων στη φαρμακευτική και στην κοσμητολογία, με καλεσμένους βοτανολόγους, πλαστικούς χειρουργούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, ομοιοπαθητικούς και διάσημους επιχειρηματίες των  κλάδων.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Perrotis College στο facebook, ή στα τηλέφωνα 2310 492-800, 818, 769.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου