Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Έξυπνο κολπάκι για να μην μαυρίζουν τα μήλα και οι πατάτες σας!!!

1Πολλές φορές μας έχει τύχει να καθαρίσουμε πατάτες και μετά από λίγη ώρα να έχουν αποκτήσειμαύρες κηλίδες, φυσικά κάτι τέτοιο θα έχει τύχει και σε πολλούς ακόμη, αφού λόγω τις οξείδωσης η πατάτα δεν διατηρείτε για πολύ καιρό και θα αρχίσει να χαλάει, αν την καθαρίσουμε και δεν τη ρίξουμε εκείνη την ώρα στο τηγάνι ή στον φούρνο.
Υπάρχει όμωε ένα κολπάκι για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την οξείδωση της πατάτας για μερικές ώρες.

Για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστούμε κρύο νερό. Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να βάλτε μέσα σε κρύο νερό τις πατάτες και μ’ αυτόν τον τρόπο θα καταφέρετε να διατηρηθούν για μερικές ώρες παραπάνω.
Αν για κάποιο λόγο θέλετε να αντέξουν όλο το βράδυ, θα πρέπει να προσθέσετε στο νερό μερικά παγάκια, ώστε να είστε σίγουροι ότι το νερό δε θα ζεσταθεί μέχρι το πρωί και θα διατηρήσει χαμηλές θερμοκρασίες.
Τα μήλα μαυρίζουν, όταν κόβονται, διότι τα ένζυμα και οι φαινόλες σιδήρου στο φρούτο οξειδώνονται όταν εκτίθενται στον αέρα. Είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός κατά των παρασίτων και παθογόνων παραγόντων, αλλά δεν αλλάζει τη γεύση των φρούτων.
Δεν είναι πολύ ευχάριστο, ωστόσο, και ενώ η εμβάπτιση των καρπών (πατάτες, μπανάνες και αχλάδια, για να αναφέρουμε μερικά, είναι επίσης επιρρεπείς σε αυτούς τους “ενζυματικούς μώλωπες”) σε νερό ή λεμόνι θα επιβραδύνει το αποτέλεσμα, μπορούν επίσης να κάνουν το φρούτο λιγότερο ευχάριστο για να φαγωθεί.
Υπάρχει όμως ένα κόλπο, που θα κρατήσει τα μήλα ζωντανά και το χρώμα τους σαν να μην το έχετε κόψει ποτέ. Αν έχετε κόψει το μήλο και θέλετε να το πάρετε μαζί σας σε κομμάτια ή θέλετε να το βάλετε στο τσαντάκι του παιδιού να το πάρει μαζί του στο σχολείο, ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία.
Κόψτε το μήλο σε φέτες όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και αφού ολοκληρώσετε το κόψιμο, στη συνέχεια ασφαλίστε το με ένα λάστιχο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα πάρει αέρα και δεν θα οξειδωθεί!
pos-na-kanete-to-komeno-milo-na-min-maurizei1 pos-na-kanete-to-komeno-milo-na-min-maurizei2 pos-na-kanete-to-komeno-milo-na-min-maurizei3 pos-na-kanete-to-komeno-milo-na-min-maurizei4 pos-na-kanete-to-komeno-milo-na-min-maurizei5 pos-na-kanete-to-komeno-milo-na-min-maurizei6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου