Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Καμμένος:προανήγγειλε άνοιγμα των φακέλων των εξοπλιστικών

PKAΑποφασισμένος να ανοίξει τις υποθέσεις που αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα και τις προμήθειες, εμφανίζεται με δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Σε δηλώσεις του (στο ρ/σ Αλφα) ο κ. Καμμένος τόνισε ότι «όλες οι υποθέσεις οι οποίες αφορούν εξοπλιστικά θα ανοίξουν. Θα επανεξετάσουμε όλους τους φακέλους, θα επανεξετάσουμε και παλαιότερες προμήθειες».

Και πρόσθεσε:
«Θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, δεν πρόκειται να μείνει κανένας φάκελος κλειστός. Δεν πρόκειται να κρύψουμε τίποτα, θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια. Δεν μπορεί να αιμορραγεί ο ελληνικός λαός και εδώ κάποιοι να έχουν κάνει πάρτι με τους εξοπλισμούς. Ξεκάθαρα πράγματα. Αν κάποιες προμήθειες πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, θα πάνε».
Στόχος του κ. Καμμένου είναι να διαχειρίζονται τα εξοπλιστικά προγράμματα τα Γενικά Επιτελεία, γιατί «δεν είναι δυνατόν οι σύμβουλοι του εκάστοτε υπουργού να γίνονται οι διαχειριστές των οπλικών συστημάτων. Εξάλλου οι μισοί είναι στη φυλακή».
Αναφερόμενος στα υποβρύχια και τη σχετική σύμβαση είπε ότι «τα θέλουμε, τα έχουμε ανάγκη» αλλά, διευκρίνισε ότι «από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι επειδή θα πάρουμε τα υποβρύχια δεν θα αναζητήσουμε τις ευθύνες εκείνων που έκαναν το ελληνικό δημόσιο να χάσει εκατοντάδες εκατομμύρια. Βεβαίως δεν θα σταματήσουμε στον Τσοχατζόπουλο... Ο Τσοχατζόπουλος πλήρωσε για ό,τι έκανε, υπάρχουν και άλλοι. Καμία ασυλία, αυτό σας το διαβεβαιώνω».
Τέλος ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι, μεταξύ άλλων και η αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, η επαναφορά της Δημοκρατίας, η λειτουργία του Συντάγματος και η αξιοπρέπεια των πολιτών. Όπως είπε, δεν έχει σημασία αν είναι κάποιος δεξιός ή αριστερός και επισήμανε την ανάγκη εθνικής ενότητας, προκειμένου «να πάμε με μία φωνή προς τους δανειστές, να τους εξηγήσουμε το απλό, το οποίο είπε χθες και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ότι δεν μπορεί να πιέζουν ένα κράτος το οποίο έχει 25% ύφεση, έχει φτωχοποιηθεί, έχει εξαντληθεί η μεσαία τάξη. Δεν είναι θέμα δεξιού και αριστερού, είναι θέμα που αφορά όλο το έθνος, είναι θέμα που αφορά όλο τον ελληνικό λαό και αυτό δημιούργησε τούτη την κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου