Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 13-2-2015

Τοπικές βροχές ή χιονόνερο κατά περιόδους στην Εύβοια και στο Νότιο Αιγαίο με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτη, και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά κυρίως τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε...
την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015. Στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με ισχυρό ωστόσο παγετό τις πρωινές και νυχτερινές ώρες αλλά και τοπικές ομίχλες το πρωί.



Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -11 έως 5 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -8 έως 9 στη Βόρεια Ελλάδα, από -6 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από -3 έως 10 στην Ήπειρο, από -1 έως 12 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -1 έως 8 στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά, από 1 έως 9 βαθμούς στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, από 5 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και από 5 έως 13 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα νότια πελάγη τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βόρειοι σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ.

Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, αλλά και διαστήματα βελτιωμένου καιρού, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο και στα νοτιότερα θα φτάσει στους 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Αραιές νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί θα εκδηλωθεί παγετός, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

meteo.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου