Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ






Οι Γιατροί του Κόσμου βραβεύτηκαν από την Ακαδημία Αθηνών για τη συμβολή τους στην προαγωγή της ανθρωπιστικής περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Τιμήθηκε ο Παιδοκαρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός από τους Σινασίτες της Καππαδοκίας


kalangosvouli


Σε μια εξαιρετική και συγκινητική εκδήλωση «Οι Σινασίτες, θυμούνται 90 χρόνια μετά…» που πραγματοποιήθηκε από το σωματείο «Η ΝΕΑΣινασσός» το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, στην Παλαιά Βουλή, τιμήθηκε ο παγκοσμίου φήμης
Καθηγητής Παιδοκαρδιοχειρουργικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης Αυξέντιος Καλαγκός με καταγωγή από την Σινασό της Καππαδοκίας.
 
Ο Αυξέντιος Καλαγκός με το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί, χειρουργώντας πάνω από 16.000 άπορα παιδιά παγκοσμίως και εκπαιδεύοντας γιατρούς από τις τρίτες χώρες στο ίδρυμά του «Καρδιά για όλους», συγκίνησε με την ομιλία του, λέγοντας ότι με το ΒΡΑΒΕΙΟ που του απενεμήθη είναι να σαν τιμάται ο παππούς του που κατάγονταν από την Σινασό της Καππαδοκίας.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Dark Side Of The Moon     Pink Floyd

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Aνέκδοτο (Γνωστό, παλιό, αλλά επίκαιρο!}

O Θεός βλέπει το πρόβλημα της Ελλάδας και τον κίνδυνο να καταστραφεί η ιστορική αυτή χώρα και αποφασίζει να κάνει άμεση παρέμβαση.
Κατεβαίνει στη Βουλή των Ελλήνων και μεταξύ των άλλων λέει τα εξής:

Η γυναίκα με το κοντό ξανθό μαλλί που αναστάτωσε χθες τη Βουλή -Το σύνθημα στην μπλούζα της που την οδήγησε εκτός αίθουσας




    Mπορεί από τα έδρανα των βουλευτών  , κατά τη διάρκεια της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να μη δόθηκε αφορμή για σούσουρο, ένταση ή σχόλια (όπως είχε γίνει στην πρώτη, όταν βουλευτής της ΝΔ έκανε λάθος στην ψήφο του), ωστόσο για ελάχιστα δευτερόλεπτα επικράτησε αναστάτωση. Αιτία; Μια κυρία από τα θεωρεία που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση

Εφικτή η παράδοση του δρόμου Μουδανιά-Ποτίδαια το 2016


Εφικτή η παράδοση του δρόμου Μουδανιά-Ποτίδαια το 2016

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και οι αρμόδιοι θεωρούν ότι το συμβατικό χρονοδιάγραμμα μπορεί να τηρηθεί παρά τις καθυστερήσεις
του Τάσου Τασιούλα
Εφικτή θεωρείται η ολοκλήρωση του τμήματος Μουδανιών – Ποτίδαιας μέχρι το τέλος του 2016, έπειτα από πολλές καθυστερήσεις. Πλέον η συμπληρωματική σύμβαση θεωρείται τελειωμένη και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες κατασκευής.

Ποιες ήταν οι 3 επιθυμίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου πριν ξεψυχήσει

38Ο Μέγας Αλέξανδρος συγκάλεσε τους στρατηγούς του και τους κοινοποίησε τις τρεις τελευταίες επιθυμίες του.
Αυτές ήταν:
1] Να μεταφερθεί το φέρετρό του στους ώμους από τους καλύτερους γιατρούς της εποχής.
2]Τους θησαυρούς που είχε αποκτήσει [ασήμι, χρυσάφι, πολύτιμους λίθους] να τους σκορπίσουν σε όλη τη διαδρομή μέχρι τον τάφο του.

Godfrey Bloom στην Ευρωβουλή: "Ο κόσμος θα μπουκάρει και θα σας κρεμάσει:"

ανεξάρτητος Αγγλος ευρωβουλευτής Godfrey Bloom έκανε μια εξαιρετική ομιλία στο Ευρωκοινοβούλιο στις 21 Νοεμβρίου 2013 σχετικά με την φορολογική πολιτική για την περίοδο 2014-2020, στο Στρασβούργο.
Μέσα σε ένα μόνο λεπτό περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και προλέγει μεγάλες κοινωνικές αναταραχές αν δεν αλλάξει αυτή η απάνθρωπη πολιτική. Απολαύστε τον:

Μου έκλεισε η φωνή. Τι μπορώ να κάνω;

  
Τα κρυολογήματα και οι ιώσεις που πυκνώνουν τον χειμώνα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα το βράχνιασμα ή ακόμη και το κλείσιμο της φωνής.Η φωνή βέβαια δεν κλείνει μόνο το χειμώνα ή μόνο εξαιτίας ενός κρυολογήματος, αλλά και για άλλους λόγους στους οποίους δεν πάει καν το μυαλό, όπως ο τρόπος που μιλάει κάποιος, το κλιματιστικό ή το ένα πρόβλημα στο στομάχι.

Οι δύο λύκοι



Ένα βράδυ ένας γέρος Ινδιάνος Τσερόκι, μιλούσε στον εγγονό του για την αιώνια μάχη που γίνεται μέσα στην ψυχή των ανθρώπων:
«Γιε μου, η μάχη αυτή γίνεται μεταξύ δυο “λύκων” που υπάρχουν μέσα σε όλους μας.

Συγκλονίζουν τα σποτ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το cyberbullying και το chat με αγνώστους [βίντεο]

Συγκλονίζουν τα σποτ της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το cyberbullying και το chat με αγνώστους [βίντεο]
Δύο συγκλονιστικά βίντεο έδωσε την Παραμονή των Χριστουγέννων στη δημοσιότητα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Πρόκειται για δύο διαφημιστικά σποτ, στο πλαίσιο της εκστρατείας πληροφόρησης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων για την προστασία τους από τις παγίδες του διαδικτύου.
Το πρώτο αφορά το cyberbullying και το δεύτερο τους κινδύνους που κρύβουν οι επαφές με αγνώστους.

850 κρυφούς πολυεκατομμυριούχους αποκάλυψε το ΣΔΟΕ


850 κρυφούς πολυεκατομμυριούχους αποκάλυψε το ΣΔΟΕ

850 κρυφούς πολυεκατομμυριούχους, με καταθέσεις άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με στοιχεία ελέγχων του ΣΔΟΕ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο «Βηματοδότης», έγιναν έλεγχοι σε 65 CD που έστειλαν στους οικονομικούς εισαγγελείς οι τράπεζες.

Οι φόροι που θα πληρώσουμε το 2015

Οι φόροι που θα πληρώσουμε το 2015
Το φορολογικό τοπίο του νέου έτους, βέβαια, δεν πρόκειται να ξεκαθαρίσει, μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από την τρόικα.

Το σόου με τα φώτα LED στο Empire State Building που άφησε άφωνους τους Νεοϋρκέζους


Το «ανθρώπινο» πρόσωπο της έδειξε η Αστυνομία


Το «ανθρώπινο» πρόσωπο της έδειξε η Αστυνομία

Το «ανθρώπινο» πρόσωπο της έδειξε τα Χριστούγεννα η Αστυνομία, προσφέροντας δώρα και άλλα είδη στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στα «Παιδικά Χωριά SOS».
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, προγραμμάτισε και υλοποίησε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, τα οποία προσφέρθηκαν σε Ιδρύματα της χώρας.