Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

C@fe des Sciεncεs " Συναντήσεις "

Πρόσκληση

Η λογική της Λογικής
Από τον Αριστοτέλη στην κβαντική λογική και τον Gödel

Ποιο είναι το θεμέλιο της λογικής και τα όρια της λογικής;
Ποια είναι η σχέση της λογικής με την πραγματικότητα;
Πόσο σημαντικό είναι το παρά-λογο και το ά-λογο;

Αργύρης Νικολαΐδης, Τμήμα Φυσικής, ΑΠΘ (βιογραφικό)
Ζαφείρης Μαστροκώστας, Τμήμα Μαθηματικών, ΑΠΘ (βιογραφικό)
Συμπράττει ο Θοδωρής Παπαδημητρίου, βιολοντσέλο (βιογραφικό)

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 στις 9μμ,
στο καφενείο "Ο μέρμηγκας" (Αρμενοπούλου 26, Ροτόντα)Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Το 63% των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί»
Και όμως η χώρα ή η «χώρα» έχει φτάσει σε αυτό το θλιβερό σημείο: Το 63% των κρατουμένων των φυλακών να έιναι αλλοδαποί σύμφωνα με τα στοιχεία υπουργείου Δικαιοσύνης! Τα στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό των κρατουμένων δείχνουν ότι την 1η Νοεμβρίου 2014 αυτοί ανέρχονται σε 11.988, με τον αριθμό των θέσεων να ανέρχεται σε 9.886 για όλα τα καταστήματα κράτησης.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ! Θέλουν να κρατήσουν τον υποδικο Γεωργίου από την πίσω πόρτα!


Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Η ΕΛΣΤΑΤ για μια ακόμα φορά βορά στους όρους των δανειστών για την επιτυχή αξιολόγηση και χρηματοδότηση της χώρας!
Σήμερα που οι δανειστές αναμένουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θέλουν να εξασφαλίσουν ότι η ΕΛΣΤΑΤ θα παραμείνει θύλακάς τους με τον κ. Γεωργίου στην ηγεσία της την επόμενη μέρα.

Συγκλονιστικό! Σε απόγνωση Τρικαλινή πουλά το ΝΕΦΡΟ της για να καλύψει τα έξοδα κηδείας του ΓΙΟΥ της…!Αν μια ολόκληρη πόλη, αν δεν έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει αυτή τη ΜΑΝΑ, ε τότε είμαστε για τα πανηγύρια... και για πολλές μούντζες. 
Όσο για την Δημοτική Αρχή, την πρώην και την νυν, και επειδή είναι γνωστό πως δουλεύει το ... σύστημα... ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! 

Νέο όπλο στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων -Πώς μπορούν να διεκδικήσουν τα ενοίκια που τους χρωστούν


Νέο όπλο στα χέρια των ιδιοκτητών ακινήτων -Πώς μπορούν να διεκδικήσουν τα ενοίκια που τους χρωστούν


Οι ιδιοκτήτες ακινήτων, από κάθε άποψη, ήταν αυτοί που επλήγησαν ιδιαίατερα από την κρίση. Πέρα από τους φόρους και την κατακόρυφη πτώση των ενοικίων, η γενικότερη οικονομική αδυναμία των πωλητών οδήγησε σε συσσώρευση φεσιών από απλήρωτα ενοίκια. Σύμπραξη μεσιτικών και ασφαλιστικών γραφειών έρχεται τώρα να δώσει ένα νέο όπλο στα χέρια των ιδιοκτητών.

Για ποιους λόγους αξίζει να χρησιμοποιείτε περισσότερη κανέλα


Για ποιούς λόγους αξίζει να χρησιμοποιείτε περισσότερη κανέλα

Άρθρο της δρος Katie Corazzo

Η κανέλα μας φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από μήλα και νιφάδες χιονιού τον χειμώνα. Εκτός από την όμορφη μυρωδιά της όμως, έχει και πολλά οφέλη για την υγεία.
Η κανέλα μειώνει το σάκχαρο στο αίμα, ρυθμίζει τη δράση της ινσουλίνης και την πίεση του αίματος και βελτιώνει την
ικανότητα επούλωσης τραυμάτων.

Οικιακά φωτοβολταϊκά με σύστημα αποθήκευσης: “λαμπρές” προοπτικές από το 2015

Η παγκόσμια αγορά των οικιακών φωτοβολταϊκών συνδυαστικά με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας θα δεκαπλασιαστεί ως το 2018, σύμφωνα με νέα έκθεση της εταιρείας αναλύσεων IHS...
Συγκεκριμένα, η ισχύς των οικιακών φωτοβολταϊκών που συνδυάζονται με μπαταρίες αποθήκευσης θα εκτοξευτεί από τα 90 Μεγαβάτ φέτος στα 900 Μεγαβάτ ως το 2018.

Σημαντική διάκριση για το Χαμόγελο του Παιδιού
Το Χαμόγελο του Παιδιού θα λάβει το ΒΡΑΒΕΊΟ του Ευρωπαίου Πολίτη 2014 για τη δράση του στην προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών και στην αντιμετώπιση των καθημερινών τους προβλημάτων...
Η οργάνωση, η οποία φέτος κλείνει 20 χρόνια δράσης, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, την τηλεφωνική υποστήριξή τους, προγράμματα συμβουλευτικής και κοινωνικής ένταξής τους, την ενίσχυση οικογενειών που τελούν σε ένδεια, καθώς και τη διοργάνωση εκστρατειών ενημέρωσης ή πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Mona Lisa    Nat King Cole

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Σιμόπουλος: Επικοινωνιακή φιέστα από τον περιφερειάρχη - Τζιτζικώστας: Άσε τα παραμύθια (VIDEO)


Συνεχίζεται η κόντρα Σιμόπουλου-Τζιτζικώστα για το μετρό Θεσσαλονίκης. Μετά τη χτεσινή ανακοίνωση του ΓΓ Δημοσίων Έργων περί επικοινωνιακής φιέστας και τη σκληρή απάντηση του Περιφερειάρχη περί φιάσκου και τραγωδίας, οι δυο άντρες επανήλθαν σήμερα με νέες δηλώσεις. Ο κ. Σιμόπουλος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και είπε τα εξής:

Εντυπωσιακό: Φτιάχνουν πόλη 5.000 κατοίκων στο βυθό του ωκεανού! (ΦΩΤΟ)


Το όραμα της δημιουργίας μιας πόλης 5.000 κατοίκων στο βυθό του ωκεανού έχει βάλει στόχο να κάνει πραγματικότητα μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία της Ιαπωνίας. Τα σχέδια της Shimizu Corp. που παρουσιάστηκαν στον ξένο Τύπο θυμίζουν, χωρίς δεύτερη σκέψη, επιστημονική φαντασία. Μόνο που δεν ανήκουν καθόλου στη σφαίρα της φαντασίας, μιας και οι Ιάπωνες κατασκευαστές έχουν ήδη θέσει το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του τεράστιου αυτού project των 25 δισ. δολαρίων, το οποίο αποκαλούν Ocean Spiral.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΜΑΣ: "ΑΓΡΙΕΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ" (Ίνγκμαρ Μπέργκμαν)

Επιβίωση στο βουνό | Προσανατολισμός χωρίς πυξίδα, με φυσικά σημάδιαΒασικές συμβουλές για σωστό προσανατολισμό χωρίς πυξίδα

Αν είστε έξω στη φύση για ελεύθερο κάμπινγκ, πεζοπορία ή παρατήρηση, υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να χαθείτε στο δάσος ή στο 
βουνό, ειδικά χωρίς χάρτη ή πυξίδα.
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις στην φύση που μπορούν να μας βοηθήσουν στο προσανατολισμό μας με σκοπό να πλοηγηθούμε προς κάποια κατεύθυνση του ορίζοντα.

1.000€ σε 450 πολύτεκνες αγρότισσες από τον ΟΓΑ


1.000€ σε 450 πολύτεκνες αγρότισσες από τον ΟΓΑ

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο για το σπίτι;


Σε κάθε σπίτι θα πρέπει να διατηρείται ένα φαρμακείο πρώτων βοηθειών για την αντιμετώπιση των ασήμαντων, αλλά και μερικών σημαντικών ιατρικών επειγόντων. Κακώσεις, δήγματα εντόμων, αλλεργικές αντιδράσεις, ιώσεις είναι συχνά σε κάθε σπίτι. Στην πιο σπάνια περίπτωση σημαντικού επείγοντος καλέστε το 166.

Πάνω από 100.000 ανήλικα παιδιά οικιακοί βοηθοί στο Περού
Στο Περού, περισσότερα από 100.000 παιδιά ηλικίας από έως 17 ετών εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί, γεγονός που επηρεάζει τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση, την υγεία και την
ατομική ελευθερία, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) στη Λίμα.

Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 21-11-2014


Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές νεφώσεις ...
οι οποίες θα είναι κατά τόπους αυξημένες στην περιοχή του Αιγαίου, περιμένουμε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014.

"Οχι" στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές από τον δήμο Αριστοτέλη

Την αντίθεση του στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές και οπουδήποτε αλλού εκφράζει με απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γεώργιος Ζουμπάς, το σώμα εξέφρασε την άποψη ότι η επέκταση θα βλάψει τα νερά, τα δάση, τον αέρα, το περιβάλλον και τελικά τον άνθρωπο και την οικονομική δραστηριότητα.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πραγματικές ονομασίες των περιοχών της Μικράς ΑσίαςΑὐτά ὅλα, πού βλέπουμε στόν παραπάνω χάρτη, τά γνωρίζαμε;
Μήπως εἶναι ξεχασμένα καί θαμμένα τόσο βαθειά, πού εἶναι ἀδύνατον νά τά ἀνασύρουμε στήν μνήμη μας;
Κι ὅμως…
Οὔτε ἕνας αἰώνας πέρασε…
Κι ὅμως, σχεδὸν ὅλοι μας γνωρίσαμε παπποῦδες καὶ γιαγιάδες ποὺ εἶχαν ζωνταντὲς ἀναμνήσεις.

Πόσο κακό κάνει στην ψυχική ανάπτυξη του παιδιού ο απών γονέας


Οι γονείς του 7χρονου Αλέξη είναι δικηγόροι. Εργάζονται κυριολεκτικά από το πρωί έως το βράδυ, ενώ υπάρχουν και μέρες που δεν τον βλέπουν σχεδόν καθόλου. Τον έχουν γράψει στο καλύτερο ιδιωτικό σχολείο της χώρας και την υπόλοιπη ανατροφή του, από την πρώτη κιόλας ημέρα της ζωής του, έχει αναλάβει η νταντά του. Το όνομά της είναι Μαρίνα, όμως ο Αλέξης πλέον την αποκαλεί «μαμά».

Τροφές για να "κάψετε" το αντιαισθητικό σωσίβιο στην κοιλιά


Το λίπος στην κοιλιά και γύρω από τη μέση, το λεγόμενο σωσίβιο, είναι ένδειξη καλοζωίας και καθιστικής ζωής. Είναι δε από τα πιο δύσκολα σημεία του σώματος ως προς την απώλεια λίπους, ενώ όσο μεγαλώνει κάποιος, τόσο πιο έντονο γίνεται.

Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης


Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης