Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Σιμόπουλος: Επικοινωνιακή φιέστα από τον περιφερειάρχη - Τζιτζικώστας: Άσε τα παραμύθια (VIDEO)


Συνεχίζεται η κόντρα Σιμόπουλου-Τζιτζικώστα για το μετρό Θεσσαλονίκης. Μετά τη χτεσινή ανακοίνωση του ΓΓ Δημοσίων Έργων περί επικοινωνιακής φιέστας και τη σκληρή απάντηση του Περιφερειάρχη περί φιάσκου και τραγωδίας, οι δυο άντρες επανήλθαν σήμερα με νέες δηλώσεις. Ο κ. Σιμόπουλος μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και είπε τα εξής:

"Φαντάζομαι ότι ο περιφερειάρχης τα ίδια θα που ξεστόμισε εναντίον μου θα ξεστομίσει και για τα κυβερνητικά στελέχη που χειρίστηκαν το έργο όταν ήταν κυβερνητικός βουλευτής. Φαντάζομαι ότι όταν θα πάει στη δικαιοσύνη θα προσφύγει κατά παντός υπευθύνου ξεκινώντας βέβαια από το 2006, από όλες τις κυβερνήσεις, τους υπουργούς, τους πρωθυπουργούς, τους γενικούς γραμματείς. Γιατί ενώ βρήκαμε ένα έργο το οποίο έτρεχε με μια πολύ χαμηλή απορροφητικότητα, ήταν 100 – 200 χιλιάδες το μήνα, είμαστε σε ένα έργο με προβλήματα το οποίο τρέχει με 4 – 5 εκατομμύρια απορροφητικότητα το μήνα".
Στη συνέχεια, ο ΓΓ Δημοσίων Έργων τόνισε ότι "είμαστε σε μία φάση εξαιρετικά λεπτή και δύσκολη των διαπραγματεύσεων με την κοινοπραξία αναμένοντας τις διαιτησίες και έχουμε έναν άνθρωπο με θεσμική θέση ουσιαστικά να κάνει μια επικοινωνιακή φιέστα. Ευτυχώς παραγωγικοί φορείς της πόλης το αντελήφθησαν και δεν παρέστησαν".
Τη δική του απάντηση έδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: '"Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των Θεσσαλονικέων. Ένα έργο που δυστυχώς έχει γίνει φιάσκο και τραγωδία μαζί, έχει καταστρέψει καταστηματάρχες, πολίτες, επιχειρηματίες και επιβραδύνει και δυσχεράνει την καθημερινή ζωή στην πόλη μας".
O κ. Τζιτζικώστας έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας: "Θα συμβούλευα κάποιους να αφήσουν τα παραμύθια και να ασχοληθούν επιτέλους με την ουσία του έργου, περιμένουμε γρήγορα λύσεις στα προβλήματα του μετρό αλλιώς σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα απευθυνθώ στον εισαγγελέα".
Δείτε το VIDEO του Thestival.gr με τις δηλώσεις του Απ. Τζιτζικώστα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου