Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Σε λειτουργία τα χιονοδρομικά κέντρα σε Πισοδέρι και Βασιλίτσα


 
 
 
 
Ανοιχτό για τους επισκέπτες είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στη Βασιλίτσα Γρεβενών και στο Πισοδέρι της Φλώρινας με το χιόνι να φτάνει τα 30 εκατοστά και τους εναέριους αναβατήρες να έχουν τεθεί σε λειτουργία.

....και μην ξεχνάμε Θεσσαλονικείς την αυριανή έκπληξη που μας περιμένει στη παραλία !!!!



 
 
 
 Επίδειξη ακροβατικών από F16 αμέσως μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Η επίδειξη ακροβατικών από αεροσκάφος F16 της Πολεμικής Αεροπορίας, θα γίνει το μεσημέρι της Τρίτης πάνω από τον Θερμαϊκό Κόλπο,

Έντονες αντιδράσεις για τα κάγκελα στη μαθητική παρέλαση


 

 Δυσφορία για τα κάγκελα, που εμπόδιζαν τους θεατές ..
να παρακολουθήσουν τη σημερινή μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξέφρασαν στις δηλώσεις τους μετά το πέρας της ο περιοφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Της πατρίδας μου η σημαία- Η ελληνική σημαία τιμάται σήμερα 27/10 – Η ιστορία της, οι συμβολισμοί

 



Η ελληνική σημαία γιορτάζει και τιμάται στις 27 Οκτωβρίου, παραμονή της επετείου του «Όχι». Η ταλαίπωρη ελληνική σημαία είδε και έπαθε μέχρι να καταλήξει στη σημερινή της μορφή.

ΕΤΣΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΜΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (26 Οκτωβρίου 1912)



Κωνσταντίνος Ε. Νούσκα
 Υποστράτηγος Ε. Α.
 
 
 
 
ΣΤΙΣ  5 Οκτωβρίου 1912 η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της ΒουλγαρίαΣερβία και  Μαυροβούνιο, κηρύσσουν τον πόλεμο κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και αρχίζουν οι εχθροπραξίες σ’ όλα τα μέτωπα.

Αλλάζουν όλα για τους συνδικαλιστές -Σε ποια προνόμια έρχεται «ψαλίδι»



 Την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, που είναι σε ισχύ 32 χρόνια, προωθεί η κυβέρνηση, εξετάζοντας το ψαλίδισμα των προνομίων των συνδικαλιστών και βάσει του νέου σχεδίου αλλάζουν πολλά, αφού κουρεύονται προνόμια, μπαίνει πλαφόν σε άδειες, απολύσεις και αξιολόγηση, αλλά και αλλαγές στην προκήρυξη απεργιών.

Ποιες είναι οι τέσσερις αλλαγές στην επιλογή προϊσταμένων – Όλη η νέα διαδικασία (εγκύκλιος)



Τις τέσσερις βασικές αλλαγές στο νέο σύστημα επιλογή προϊσταμένων αποτυπώνει εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με βάση τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4275 του 2014. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι αλλαγές είναι:

Πέντε λόγοι που πονάνε τα δόντια σας και δεν τους φαντάζεστε

 
 
 
 
 
Η γυμναστική κάνει πολύ καλό στο σώμα και το μυαλό σας, αλλά μήπως βλάπτει την υγεία των δοντιών σας; Η απάντηση είναι ναι, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports.

Δείτε πως θα απαλλαγείτε από τις πέτρες στη χολή!

 




Πολλοί ασθενείς ταλαιπωρούνται καθημερινά από την παρουσία πέτρας στην χολή.
Υπολογίζεται ότι δυο στους δέκα ασθενείς σε κάποια φάση της ζωής τους θα εμφανίσει τέτοιο πρόβλημα με είτε ήπια συμπτώματα είτε πιο σοβαρά.

Έτσι εξηγείται: Δείτε γιατί οι άνδρες έχουν μεγαλύτερες μύτες από τις γυναίκες



 





Φαίνεται πως το μέγεθος της μύτης συνδέεται άμεσα ..
με το φύλο, όπως δείχνει νέα μελέτη. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αισθητικό αποτέλεσμα στη συμμετρία του προσώπου.

Πώς μεταφράζεται στην πράξη η ποινή του Τσοχατζόπουλου

 
 
 
Ποινή είκοσι ετών επιβλήθηκε χθες στον Άκη Τσοχατζόπουλο. Όμως, λόγω της ηλικίας του, ο πρώην ισχυρός άνδρας
του ΠΑΣΟΚ, που διανύει ήδη τα 74, δεν πρόκειται να μείνει στη φυλακή παραπάνω από τέσσερα χρόνια. 
«Μετά…

Πως θα καταλάβετε αν έχετε ίωση ή απλό κρυολόγημα

 
 
 
 
Ο Οκτώβριος κοντεύει στο τέλος του, ο Νοέμβριος πλησιάζει, ο καιρός αρχίζει να θυμίζει χειμώνα και τα πρώτα συμπτώματα από κρυολογήματα και ιώσεις αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Πλημμύρες: Ποιοι δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα

Πλημμύρες: Ποιοι δικαιούνται το έκτακτο βοήθημα
 
 
 
 
 
Ρίξτε χρήμα στην αγοράΗ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πλημμυροπαθών, με 586,94 ευρώ ανά νοικοκυριό, για την κάλυψη των άμεσων βιοτικών τους αναγκών αποφασίστηκε χθες Κυριακή (26/10) κατά τη διάρκεια σύσκεψης, την οποία συγκάλεσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η νεολαία μιλάει για την κρίση

Η νεολαία μιλάει για την κρίση
 
 
 
 
 
«Ίσως αν ήμασταν πιο υγιείς ψηφοφόροι, να είχαμε και μια καλύτερη κυβέρνηση»
Μια πρόταση τόσο σύντομη, όμως τόσο αληθινή, που καταδεικνύει το πώς η χώρα μας έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Οι νέοι της Ελλάδας κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα βίντεο για τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα μας στην παρακμή.

Στη Θεσσαλονίκη το υποβρύχιο Παπανικολής



  • Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα δοθεί ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί Πολεμικά Πλοία στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη για την παρέλαση

 




Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι με την ευκαιρία του εορτασμού του πολιούχου Αγ. Δημητρίου και της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στον κεντρικό δήμο της πόλης λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις, συνεπεία των οποίων θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Μέγαρο και… ξερό ψωμί!

Μέγαρο και… ξερό ψωμί!
 
 
 
 
 
 
Ενέκριναν 300.000 ευρώ κρατική επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής όταν τα χρέη του ξεπερνούν τα 245 εκατ. ευρώ – Την ίδια ώρα το κράτος έχει προβεί σε περισσότερες από 6.000 κατασχέσεις περιουσιών μέσα στο 2014!

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες



          Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

Ποια χιονοδρομικά θα είναι ανοιχτά


Ποια χιονοδρομικά θα είναι ανοιχτά






Ποια χιονοδρομικά θα είναι ανοιχτά
Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, ενώ, μετά τις χιονοπτώσεις, που σημειώθηκαν κατά τα προηγούμενα 24ωρα, ανοιχτά για τους χιονοδρόμους είναι τα χιονοδρομικά κέντρα στο Πισοδέρι της Φλώρινας, αλλά και στη Βασιλίτσα του νομού Γρεβενών.

Τι πρέπει να κάνουν οι φοιτητές που θα πάρουν μετεγγραφή.




  • Προθεσμία οκτώ ημερών.


Μέσα σε οκτώ ημέρες από την ημέρα που οι γραμματείες των πανεπιστημίων θα ενημερώσουν τους φοιτητές ότι έγινε αποδεκτή η αίτησή τους, θα πρέπει να καταθέσουν τα... πιστοποιητικά για τη μετεγγραφή τους, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99.5 ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.