Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Έντονες αντιδράσεις για τα κάγκελα στη μαθητική παρέλαση


 

 Δυσφορία για τα κάγκελα, που εμπόδιζαν τους θεατές ..
να παρακολουθήσουν τη σημερινή μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης εξέφρασαν στις δηλώσεις τους μετά το πέρας της ο περιοφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.


Η Τσιμισκή ήταν αποκλεισμένη από κόσμο από το ύψος της Καρόλου Ντηλ μέχρι την Κομνηνών κι από τη Β. Ηρακλείου μέχρι τη Λεωφόρο Νίκης, με αποτέλεσμα και ο λιγοστός κόσμος να παρακολουθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες εξ αποστάσεως και μόνο πίσω από κάγκελα...
«Απαράδεκτα» τα χαρακτήρισε ο κ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι «τόσο τη χθεσινή ημέρα κατά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όσο και σήμερα κατά την μαθητική παρέλαση τα μέτρα ήταν υπερβολικά και απαράδεκτα. Τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε με την ουσία του τριημέρου. Οφείλουν όλοι να σεβαστούν το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς πρέπει ανεμπόδιστα να συμμετέχουν και να εορτάσουν την τριπλή εορτή της Θεσσαλονίκης».
Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι «λογικά εγώ είμαι εναντίον των παρελάσεων. Θέλω όμως να εκφράσω την ενόχλησή μου ιδιαίτερα για τα κάγκελα. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται η παρέλαση και όλη η Τσιμισκή να είναι με τα κάγκελα. Για ποιoυς γίνεται η παρέλαση, αν δεν μπορεί να την παρακολουθήσει ο κόσμος;».
Η κ. Πατουλίδου επίσης είπε: «Αν είναι να γίνονται οι παρελάσεις έτσι, τότε ή θα πρέπει να σταματήσουν ή να κοπούν τα κάγκελα. Αλλιώς δεν έχει νόημα για πέντε ανθρώπους που είμαστε στην εξέδρα να παρελαύνουν τα παιδιά αν δεν μπορούν να τα δουν οι γονείς τους».
Πάντως, φέτος όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς απρόοπτα και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από κόσμο και επισήμους.
Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργος Ορφανός, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους μαθητές και τις μαθήτριες τονίζοντας ότι «η εικόνα της παρέλασης ήταν εξαιρετική. Η νέα γενιά έρχεται με δύναμη και ορμή για καλύτερα πράγματα. Εμείς υποχρεούμαστε να τους προετοιμάσουμε το έδαφος. Το επόμενο διάστημα για τη χώρα είναι κρίσιμο και αποφασιστικό και χρειάζονται λύσεις και απαντήσεις για ένα καλύτερο μέλλον».
Ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε ότι «τα νιάτα της Θεσσαλονίκης παρέλασαν στέλνοντας ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Είμαστε περήφανοι για το πλούσιο δυναμικό που διαθέτει η πατρίδα μας, το οποίο αποτελεί και την καλύτερη εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο».
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε επίσης ότι «οι μαθητές και μαθήτριες είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου. Εμείς πρέπει να τους παραδώσουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή και χωρίς προβλήματα, που δε θα είναι εμπόδιο στα όνειρά τους και δε θα τους αναγκάζει να μεταναστεύουν στο εξωτερικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου