Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!


perierga.gr - 20 απίθανες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!




Φρντίζοντας να περιορίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τα χημικά καθαριστικά αλλά και όσα προϊόντα χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας φροντίδα και υγιεινή τα οποία περιέχουν ουσίες που μολύνουν το περιβάλλον, η μαγειρική σόδα είναι πρώτη στη λίστα που έχει 20 απίθανες χρήσεις -άγνωστες στους περισσοτέρους- πέρα από το μαγείρεμα.

Eλληνική σημαία 19 τ.μ. κυματίζει κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.











Μια μεγάλη ελληνική σημαία 19 τετραγωνικών μέτρων κυματίζει πλέον σ' ένα ύψωμα στην άκρη του χωριού Κεραμίτσα Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας, στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ιδέα για την τοποθέτηση της σημαίας γεννήθηκε σε μια χαλαρή συζήτηση του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, Θωμά Πιτούλη με τον απερχόμενο πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κεραμίτσας, Δημήτρη Κοψίδη.

To πιο παλιό ξενοδοχείο στον κόσμο- Λειτουργεί τα τελευταία… 1.300 χρόνια (φωτο)






Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο ονομάζεται Nishiyama Onsen Keiunkan και βρίσκεται στην ιαπωνική επαρχεία Yamanashi. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 705 μετά Χριστών και από τότε δεν έχει πάψει να λειτουργεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, εκτός από το παλαιότερο ξενοδοχείο είναι και η παλαιότερη επιχείρηση στον κόσμο, καθώς η οικογένεια που το ανέλαβε, το διοικεί εδώ και 52 γενιές.

ΣΤΟ ΣτΕ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΜΗΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ...










Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι διατεθειμένος να προσφύγει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος,...
για το ζήτημα της λειτουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Δείτε την νέα καμπάνια κατά του ρατσισμού, που θα σας κάνει να νιώσετε αμήχανα! (VIDEO)





Φανταστείτε να ήσασταν σε ένα κατάμεστο λεωφορείο, και οι άνθρωποι να προτιμούσαν να είναι όρθιοι παρά να καθίσουν δίπλα σας. Φανταστείτε για μια στιγμή κάθε φορά που πηγαίνετε για ψώνια,οι ταμίες να σας κοιτούν όπως ένα γεράκι, μέχρι να πληρώσετε αυτό που αγοράσατε.

Μας "έφυγαν" 7.500 γιατροί την τελευταία 6ετία







«Τσουνάμι» Ελλήνων ιατρών κινείται με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα προς την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους. Το κύμα των λειτουργών του Ιπποκράτη από την Ελλάδα προς την αλλοδαπή υψώνεται συνεχώς πιο «απειλητικό» όχι όμως για το διάβα του αλλά για τον «ωκεανό» των ελλείψεων και των προβλημάτων που αφήνει πίσω του, στο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Κεφαλονιά: Προσγείωση αεροπλάνου μέσα από το πιλοτήριο- Το VIDEO της ημέρας που κάνει θραύση στα social media!





Προερχόμενο από τη βόρεια Ευρώπη, ένα αεροσκάφος ξένης αεροπορικής εταιρείας προσεγγίζει την Κεφαλονιά από τα δυτικά, με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο του νησιού.

ΕΝΣΤΟΛΟΙ, ΑΣΤΟΛΟΙ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ, ΚΑΤΑΣΤΟΛΟΙ και ΑΜΦΙΣΤΟΛΟΙ.









 Ανδρέας Μελεζιάδης
 Τις τελευταίες ημέρες, μήνες μπορώ να πώ, με αφορμή την γνωστή απόφαση του ΣτΕ και τις παλινωδίες της κυβερνήσεως πάνω σε αυτό το θέμα, μετ’ επιτάσεως κυκλοφορεί ευρέως ο όρος ‘’ΕΝΣΤΟΛΟΙ’’, για το αδόκιμον του οποίου έχει ξοδευτεί πολλή μελάνη.
    Θεωρώ σκόπιμο, με λίγες γραμμές, να επαναλάβω το ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΣΤΟΛΟΣ  και ποιος όχι.
‘’Ένστολος’’ είναι εκείνος ο εργαζόμενος, οπουδήποτε και αν εργάζεται που κατά την διάρκεια της εργασίας του φοράει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΤΟΛΗ, ενδυμασία δηλαδή, που τον ξεχωρίζει από άλλα άτομα που βρίσκονται στο περιβάλον, και που δηλώνει το είδος της εργασίας του.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Ciao Amore, Ciao Luigi Tenco

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Θεσσαλονίκη: Κλειστό τμήμα της Μοναστηρίου για έργα του μετρό


Θεσσαλονίκη: Κλειστό τμήμα της Μοναστηρίου για έργα του μετρόΑνοίγει αύριο το πρωί το τμήμα από πλ. Δημοκρατίας μέχρι Μ. Καλού
 Μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, 4 Αυγούστου, θα παραμείνει κλειστό ένα τμήμα της οδού Μοναστηρίου, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή της οροφής του σταθμού «Δημοκρατία».

«Νυστέρι» από τον ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις -Εγιναν 1.262.000 τομογραφίες σε ένα χρόνο



«Φρένο» στις διαγνωστικές εξετάσεις θέλει να βάλει ο ΕΟΠΥΥ, θεσπίζοντας πλαφόν στην εκτέλεση ανά περιφέρεια και ανά πάροχο, ενώ παράλληλα θα μπει ένα όριο και στην υπερσυνταγογράφηση.

Νοικιάζουν τα εξοχικά τους οι Έλληνες

Νοικιάζουν τα εξοχικά τους οι Έλληνες

(Ανέκδοτο) Τεστ για υποψήφιες αστυνομικίνες












Τρεις ξανθιές, εξετάζονται για να γίνουν αστυνομικίνες. Ο εξεταστής δίνει στην πρώτη κοπέλα μια φωτογραφία ενός υπόπτου και τη ρωτάει:
- Τι έχεις να πεις γι’αυτή τη φωτογραφία;;;
- Θα τον πιάσουμε εύκολα τον ύποπτο, λέει εκείνη. Έχει μόνο ένα μάτι!!
- Δεν έχει ένα μάτι ανόητη, η φωτογραφία είναι προφίλ. Άι χάσου από εδώ, της απαντάει έξαλλος ο εξεταστής.
Μετά από λίγο, στο γραφείο μπαίνει η δεύτερη ξανθιά. Βλέπει την φωτογραφία και λέει:
- Εύκολα θα τον βρούμε αυτόν!! Πόσοι έχουν μόνο ένα αυτί;;;

Τί είναι χρεοκοπία..


    

 Χρεοκοπία δεν είναι να μην πληρώνεις 1,5 δις σε έναν διεθνή απατεώνα,
     ..όχι επειδή δεν έχεις,αλλά επειδή δεν θέλεις.

     Χρεοκοπία δεν είναι να σε καταδικάζει κάποιο δικαστήριο ξένης χώρας,παίρνοντας το μέρος των διεθνών λωποδυτών.

     Χρεοκοπία δεν είναι να μην έχεις ανάγκη δανεισμού λόγω επωφελών συμφωνιών που έχεις συνάψει.

Lila : μια γλυκιά ταινία μικρού μήκους για τη ζωή



Ο Carlos Lascano έφτιαξε μια ταινία μικρού μήκους, τη Lila, για την καθημερινότητα, τη ζωή γενικότερα, και τον τρόπο που τη βλέπει η ζωγράφος-πρωταγωνίστρια.
Η Lila φαντάζεται και βάζει τα δικά της χρώματα, δίνει τη δική της 'πινελιά', τη δική της τροπή, σε όσα βλέπει γύρω της, με ιδιαίτερα συγκινητικό και γλυκό κλείσιμο. Ένα φιλμάκι για τη ζωή και την οπτική, τη στάση και τις δυνατότητες που έχει ο καθένας, με στοιχεία animation.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες

Πήξαμε στους επενδυτές….


ΕΝΦΙΑ: Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εκκαθαριστικού στο TAXIS


ΕΝΦΙΑ: Οδηγίες για τη συμπλήρωση του εκκαθαριστικού στο TAXIS









Βήμα – βήμα η διαδικασία
Σε πλήρη εξέλιξη είναι η ανάρτηση στο ΤΑΧΙSnet των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
 Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταβάλουν τον φόρο σε 5 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη ως το τέλος Αυγούστου και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2014.

Ανοιξαν τον ασκό του Αιόλου οι μισθοί των δικαστικών


Ανοιξαν τον ασκό του Αιόλου οι μισθοί των δικαστικών


«Πόλεμος» μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει άμεσα την απόφαση των δικαστικών λειτουργών για την αποκατάσταση των εισοδημάτων τους στα επίπεδα του 2012

Ύστερα από τέσσερα χρόνια αυστηρής εφαρμογής του Μνημονίου που οδήγησε στη μείωση του μέσου εισοδήματος των Ελλήνων κατά 30%, η απόφαση των δικαστικών λειτουργών να επαναφέρουν τους μισθούς τους στα επίπεδα του 2012 και η εσπευσμένη απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τον κλάδο με νομοθετική ρύθμιση

ΣΟΚ από τα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι 940 Ελληνες παρακολούθησαν on -line βιασμό παιδιών


viasmoi paidiwn




Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που παρουσιάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει καταγράψει συνολικά 940 Ελληνες οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει βιασμούς παιδιών στο Διαδίκτυο.
Πρόκειται, μάλιστα, για άτομα που δεν διστάζουν να παρακολουθήσεις φρικιαστικές πράξεις όπως βιασμούς βρεφών, αλλά και παιδιών ηλικίας μέχρι οκτώ ετών.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ Ε9








Χωρίς πρόστιμα θα γίνεται φέτος η εκπρόθεσμη υποβολή διορθωτικώνΕ9, ορίζει απόφαση της ΓΓΔΕΑικατερίνης Σαββαΐδου. Ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία που χρήζουν ίσως περαιτέρω διευκρινίσεως, ενώ... 
αδιευκρίνιστο μένει και πώς θα γίνει η επιστροφή σε όσους πληρώσουν τα «φουσκωμένα» λόγω λαθών στο Ε9 εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Οι Κινέζοι πεθαίνουν από δουλειά, οι Αμερικανοί από παχυσαρκία


Οι Κινέζοι πεθαίνουν από δουλειά, οι Αμερικανοί από παχυσαρκία










Μπορεί ο ένας στους τρεις Ελληνες να είναι χωρίς εργασία, όμως οι υπόλοιποι δύο εργάζονται πολύ σκληρά αφού, όπως απέδειξε πρόσφατη μελέτη, οι Ελληνες και οι Ρουμάνοι είναι οι πλέον καταπονούμενοι εργασιακά στην Ευρώπη.