Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

η γη σε αριθμούς και εικόνες !!!!

Η μανούλα μου... (ανέκδοτο)

Ένας μαμάκιας παντρεύεται. Περνάει ο μήνας του μέλιτος και μπαίνουν σιγά - σιγα στην καθημερινή ρουτίνα του έγγαμου βίου. Η γυναίκα του, τού σιδερώνει κάτι πουκάμισα. Ο τύπος μουρμουρίζει ευγενικά:
- Μια χαρά τα σιδερώνεις, αλλά η μανούλα μου, κάνει και μια τσάκιση στα μανίκια...

Πως μας παρακολουθεί η Google

GoogleEmbedded1
Μια λίστα με τους τρόπους που γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιεί η Google για να μας παρακολουθεί. Κάποιοι θα στοιχημάτιζαν ότι  είναι πολύ μεγαλύτερη η λίστα με τις μεθόδους παρακολούθησης που δεν γνωρίζουμε. 

Πολίτες μηνύουν τον πρωθυπουργό και υπουργούς


Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Νίκο Δένδια





Έξι δικογραφίες οι οποίες στρέφονται κατά του Αντώνη Σαμαρά και κορυφαίων νυν και πρώην στελεχών κυβερνήσεων, διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης στη Βουλή 
 
Η πρώτη δικογραφία αφορά μήνυση πολίτη από τη Χαλκίδα κατά του Αντώνη Σαμαρά, του Νίκου Δένδια και του Χαράλαμπου Αθανασίου για τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη.

Κλήση σε απολογία στον Σ. Τραυλό, πρώην γγ Εξοπλισμών Αφορά στην υπόθεση των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού



 






   Κατηγορούμενος για κακουργηματικού βαθμού απιστία, καλείται να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, επί υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του Γιάννου Παπαντωνίου, για το σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών που αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.
    Οι ανακριτές διαφθοράς Γ. Μαλλής και Γ. Σταυρόπουλος, απέστειλαν κλήση σε απολογία για τις 11 Ιουλίου στον κ. Τραυλό,ο οποίος πρέπει να δώσει

Χαλκιδική: Παραδόθηκε το πρώτο τμήμα του δρόμου Μουδανιά- Ποτίδαια


MMOUDANIAΧτες Παρασκευή παραδόθηκαν τα πρώτα δύο χιλιόμετρα του δρόμου Μουδανιά- Ποτίδαια, στα οποία έγιναν εργασίες διαπλάτυνσης και ανακατασκευής του δρόμου.
Τα συνεργεία θα εργάζονται το υπόλοιπο καλοκαίρι στο παράπλευρο δίκτυο και θα επιστρέψουν στην Ε.Ο. στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το τμήμα των 4,2 χλμ. στο σύνολό του, θα δοθεί στην κυκλοφορία το επόμενο καλοκαίρι.

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

From me to you    The Beatles
Το πρώτο τραγούδι ( 1963 )

http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

Δόθηκε η πολυπόθητη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων










    Ανακοινώθηκε και επισήμως το μεσημέρι της Παρασκευής, από το υπουργείο Οικονομικών, η παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προηγουμένου έτους έως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
    Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Υπουργείο Οικονομικών σε σχέση με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος οικονομικού έτους 2014 ανακοινώνει τα ακόλουθα:
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

Η Κόστα Ρίκα είναι μια χώρα να θαυμάζεις


   



   Η Κόστα Ρίκα είναι μια μικρή αλλά πολύ όμορφη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. Το όνομά της σημαίνει «Πλούσια Ακτή» και είναι μια από τις πιο πράσινες αλλά και πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Είναι ένας τροπικός παράδεισος, σχεδόν άγνωστος για τους Ευρωπαίους, με παρθένες εξωτικές παραλίες, εντυπωσιακά τροπικά δάση και πλούσια βιοποικιλότητα. Ο πληθυσμός της είναι περίπου 4,3 εκατομμύρια. Πέρα όμως από τη φυσική ομορφιά η χώρα έχει να επιδείξει μερικά εντυπωσιακά αποτελέσματα που την καθιστούν μοναδική και πρωτοπόρα.

Επιχειρήσεις στα δάση με τη βούλα του νόμου

Επιχειρήσεις στα δάση με τη βούλα του νόμου
Εκτός από τη δημιουργία σύνθετων τουριστικών εγκαταστάσεων, προβλέπεται και η κατασκευή αυτόνομων τουριστικών κατοικιών. Πάντως δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτές οι κατοικίες θα μπορούν να πωλούνται σε ιδιώτες ή αν θα παραμένουν σε καθεστώς παραχώρησης.

ΒΙΝΤΕΟ-Απίστευτος χορός γαμπρού σε γάμο

ΒΙΝΤΕΟ-Απίστευτος χορός γαμπρού σε γάμο





Ο γαμπρός Sean Rajaee δεν είχε προειδοποιήσει την αγαπημένη του ότι πρόκειται να χορέψει στο γλέντι του γάμου της. Και όταν σηκώθηκε στην πίστα άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό. Μαζί με τους φίλους του έδωσαν μία μοναδική παράσταση και το βίντεο που ανέβηκε στο youtube έχει γίνει ήδη viral με περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια επισκέψεις σε μία ημέρα.

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ








Η ομιλία-άρθρο του Στρατηγού ε.α. Φράγκου Σ. Φραγκούλη στην Ημερίδα
 "Παρελθόν - Παρόν και μέλλον της Ελληνικής Θράκης"
Προσφορά του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ:ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
θα ήθελα να επισημάνω το εξής:
    Κανείς από όλους εμάς τους ομιλητές της Ημερίδας "Παρελθόν - Παρόν και μέλλον της Ελληνικής Θράκης" δεν θα ήθελε τον χαρακτηρισμό του «Ελληναρά», που μόνο για σήμερα αποφάσισε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία, να αυτοπροβληθεί.
    Το θέμα μας είναι το ΧΘΕΣ, το ΣΗΜΕΡΑ, και το ΜΕΛΛΟΝ τηςΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ.

Οι πολιτικές εφημερίδες

Οι πολιτικές εφημερίδες
Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων:

Πάνω από 30 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας







    Περισσότερα από 30 εκατ. βαρέλια είναι τα απολήψιμα αποθέματα πετρελαίου στον κόλπο της Καβάλας, σύμφωνα με έκθεση ανεξάρτητου συμβούλου που ανακοίνωσε σήμερα ηEnergean Oil & Gas η οποία εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής.
    Συγκεκριμένα, τα απολήψιμα αποθέματα εκτιμώνται σε 11,9 εκατ. βαρέλια για το κοίτασμα του Πρίνου, 3,4 εκατ. για το κοίτασμα του Βόρειου Πρίνου και 15 εκατ. για το κοίτασμα «Έψιλον» ενώ είναι συνολικά αυξημένα κατά 3 εκατ. βαρέλια σε σχέση με το 2013 οπότε εκτιμώνταν σε 27 εκατ. βαρέλια.

Λύση για τους αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ


ASEP PROSLIPSEIS1

Λύση σε μία πολυετή εκκρεμότητα, που αφορούσε στους επιτυχόντες των προκηρύξεων 8Κ/2008 και 9Κ/2008 του ΑΣΕΠ, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το 2014, λαμβάνοντας υπόψη τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας διοίκησης,

Έφτασε τα 10.000 εισιτήρια ο «Κωσταντής»




DAEAB901D31E5FAF44C10AA19385EC31





Περί τα δέκα χιλιάδες εισιτήρια έχει κόψει από την αρχή της λειτουργίας του, στις 19 Μαΐου, μέχρι σήμερα ο «Κωσταντής», το καραβάκι που ξεκίνησε τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία στο Θερμαϊκό Κόλπο. Οι Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν θετικά τα πρώτα θαλασσινά ταξιδάκια και φαίνεται να ενισχύουν διαρκώς το συγκεκριμένο είδος συγκοινωνίας καθώς όσο περισσότερο το γνωρίζουν τόσο πιο πολύ εκφράζουν την προτίμησή τους σε αυτό.

Το τιμόνι 10 φορές πιο βρόμικο από τις τουαλέτες!




    






Το τιμόνι του αυτοκινήτου μας είναι 10 φορές πιο βρόμικο από τις δημόσιες τουαλέτες. Φοιτητές του Πανεπιστημίου Queen Maryτου Λονδίνου, πήραν δείγματα από τα καπάκια δημοσίων τουαλετών του Λονδίνου και από το αυτοκίνητα φοιτητών και των γονιών αυτών. Τα αποτελέσματα που βγήκαν σοκάρουν, αφούστα τιμόνια ανιχνεύτηκαν περισσότερα από 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων ανά τετραγωνική ίντσα, όταν στα καπάκια των δημόσιων τουαλετών βρήκαν λιγότερα από 80.

ΒΙΝΤΕΟ-O πιο γρήγορος τρόπος να ξεφλουδίσετε πατάτες

ΒΙΝΤΕO-O πιο γρήγορος τρόπος να ξεφλουδίσετε πατάτες

Ένας Δανός, ο Leo Morten Lund βρήκε τον πιο γρήγορο τρόπο να ξεφλουδίζει πατάτες. Τι χρειάζεται; Ένα βουρτσάκι μπάνιου, ένα τρυπάνι, έναν κουβά και νερό. Φυσικά απαιτείται και η ενσωμάτωση της βούρτσας στο τρυπάνι και όλα έτοιμα! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

ΦΩΤΟ-Προσοχή κολόνα! Κι όμως δεν είναι photoshop

ΦΩΤΟ-Προσοχή κολόνα! Κι όμως δεν είναι photoshop