Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Έφτασε τα 10.000 εισιτήρια ο «Κωσταντής»




DAEAB901D31E5FAF44C10AA19385EC31





Περί τα δέκα χιλιάδες εισιτήρια έχει κόψει από την αρχή της λειτουργίας του, στις 19 Μαΐου, μέχρι σήμερα ο «Κωσταντής», το καραβάκι που ξεκίνησε τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία στο Θερμαϊκό Κόλπο. Οι Θεσσαλονικείς υποδέχτηκαν θετικά τα πρώτα θαλασσινά ταξιδάκια και φαίνεται να ενισχύουν διαρκώς το συγκεκριμένο είδος συγκοινωνίας καθώς όσο περισσότερο το γνωρίζουν τόσο πιο πολύ εκφράζουν την προτίμησή τους σε αυτό.
«Ξεκινήσαμε με 100 εισιτήρια την ημέρα. Κάποιες φορές υπήρξαν 120, κάποιες άλλες μόλις 50. Σιγά - σιγά ο "Κωσταντής" άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστός και έφτασε κάποιες μέρες να "κόβει" ακόμη και 500 εισιτήρια. Κατά μέσο όρο ο ημερήσιος αριθμός των εισιτηρίων σήμερα διαμορφώνεται στα 300 ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το εικοσαήμερο από 1η μέχρι 20 Ιουνίου κόπηκαν 6.500 εισιτήρια. Συνολικά από την αρχή της λειτουργίας του καραβιού υπολογίζεται ότι κόπηκαν 10.000 περίπου» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καπετάνιος και οδηγός του «Κωσταντή», Οδυσσέας Αποστόλου.
Την ίδια αυξητική τάση επιβεβαιώνει και ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής, ο οποίος κάνει λόγο για προοδευτική αύξηση και βελτίωση των δεδομένων από τη στιγμή που βελτιώθηκε ο καιρός. «Τα Σαββατοκύριακα υπάρχει υπέρ-πληρότητα, ενώ τώρα πια και τις καθημερινές όλο και περισσότεροι προτιμούν τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία. Επιπλέον ο καιρός βοηθά περισσότερο τώρα καθώς τις προηγούμενες μέρες υπήρξαν πολλά απαγορευτικά λόγω καιρικών συνθηκών» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στο μεταξύ, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται στο Θερμαϊκό Κόλπο και ο «Άγιος Γεώργιος» το δεύτερο πλοίο που έλαβε άδεια από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, προκειμένου να πλαισιώσει την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας συγκοινωνίας. Η δρομολόγηση του «Αγίου Γεωργίου» εκτιμάται ότι θα βελτιώσει σημαντικά τα δεδομένα καθώς τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται πλέον ανά ώρα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, δεσμεύτηκε να στηρίξει την πιλοτική εφαρμογή της θαλάσσιας τουριστικής συγκοινωνίας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να κατασκευάσει τις απαραίτητες υποδομές επί της λεωφόρου Νίκης, ανάμεσα στις Πλατείες Αριστοτέλους και Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιούν στάση τα πλοία για την επιβίβαση και αποβίβαση του κοινού.
«Το πρόγραμμα της θαλάσσιας αστικής και τουριστικής συγκοινωνίας θα συνεχιστεί μέχρι τον Οκτώβριο, ενώ υπάρχει πρόθεση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία να επαναλάβει το εγχείρημα και το επόμενο καλοκαίρι» προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης.
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου