Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Όσα πρέπει να πείτε στον γιο σας, πριν κλείσει τα 10!!!

11Δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι ως γονείς ουσιαστικά μεγαλώνετε τους ενήλικες του αύριο. Χρέος όλων δεν είναι μόνο η μάθηση στο σχολείο, αλλά και η μεταλαμπάδευση αξιακών κανόνων.
Διαβάστε, λοιπόν, τι πρέπει να έχει πει στον γιο σας, πριν σβήσει την τούρτα του με τα δέκα κεράκια επάνω.

1. Να φέρεσαι στους άλλους με σεβασμό
Τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες. Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, το ύψος, τη φυλή, την κοινωνική ή την επαγγελματική του θέση. Μάθετέ τον ότι όλοι οι άνθρωποι, ακόμα κι αν διαφέρουν, είναι ίσοι.
2. Φασαρία και σωματική δραστηριότητα είναι φυσιολογικά
Μπορεί πολλές φορές να σας ενοχλεί, όταν κάνει τον… ταρζάν, αλλά πρέπει να αποδεχτείτε ότι είναι στη φύση του αγοριού και να είναι λίγο «ταλιμπανάκος» και λίγο «μπουνταλάς». Μην του κόβεται τη φόρα.
3. Μην κρύβεις τα συναισθήματά σου
Ο ανδρισμός δεν αποδεικνύεται κρύβοντας αυτό, που νιώθει κάποιος. Ο άντρας (γιατί αυτό θα γίνει) δικαιούται και να στενοχωριέται και να χαίρεται και να κλαίει και να γελά.
4. Μην προσπαθείς να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους
Τουλάχιστον όχι εις βάρος του. Το να κάνει τους γύρω του ευτυχισμένους δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός του. Αν είναι ο ίδιος ευτυχισμένος, τότε θα μπορεί να προσφέρει αγάπη, χαρά και ευτυχία στους άλλους.
5. Πρόσεχε τη ζωή σου
Αυτό θυμίζει πολύ την Ελληνίδα μάνα, αλλά είναι από τα must. Πρέπει να δίνει προσοχή στον εαυτό του, στη ζωή του. Να μην είναι επιπόλαιος, να σχεδιάζει το μέλλον του προσεκτικά και να είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις και τις ενέργειές του.
6. Βρες το πάθος σου
Οι περισσότεροι γονείς δεν δραστηριοποιήστε επαγγελματικά στον τομέα, που αγαπάτε. Βοηθήστε το γιο σας να βρει τι είναι εκείνο, που λατρεύει, και σπρώξτε τον να κατευθυνθεί επαγγελματικά προς τα εκεί.
7. Επιτρέπονται τα λάθη
Λάθος δεν κάνει μόνον εκείνος, που μένει άπραγος. Τα λάθη επιτρέπονται, αρκεί να μαθαίνει από αυτά, να μην τα επαναλαμβάνει και να τα εκμεταλλεύεται προς όφελός του. Μόνο κέρδος θα έχει έτσι.
8. Σ’αγαπώ ό,τι κι αν γίνει
Μάλλον είναι η πιο σημαντική φράση, που θα ακούσει από τα χείλη σας. Μπορεί να κάνει πράγματα, που θα σας στενοχωρήσουν, αλλά πάντα θα είναι ο γιος σας, το σπλάχνο σας. Πάντα θα έχει περίοπτη θέση στην καρδιά σας.
mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου