Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

"Μήπως ο κόμπος έφτασε στο κτένι" ???



Δέσμευσαν χρήματα από λογαριασμό συνταξιούχου λόγω οφειλής… των παιδιών της!
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πρωτοφανές περιστατικό. Όμως σε μία περίοδο που λόγω της οικονομικής κρίσης, οι οφειλές πολιτών στο δημόσιο και τις τράπεζες αποτελούν καθημερινό φαινόμενο το οποίο αντί να εξαφανίζεται πολλαπλασιάζεται μέρα με τη μέρα, τίποτα δε φαντάζει περίεργο.
Θύμα της δυσβάσταχτης οικονομικής συγκυρίας έπεσαν και τα παιδιά της οικογένειας της κυρίας Ευθυμίας Α. τα οποία λόγω οικονομικής τους αδυναμίας δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς στην απολπληρωμή του στεγαστικού τους δανείου.
Δε θα μπορούσαν όμως ποτέ να φανταστούν ότι το γεγονός κοινού τραπεζικού λογαριασμού που είχαν με τη μητέρα τους θα ήταν η αιτία να προκαλέσουν επί της ουσίας ζημιά σε εκείνη αφού εμφανίζονται ως συνδικαιούχοι του τραπεζικού της λογαριασμού χωρίς βεβαίως η ίδια να είναι δανειολήπτρια.
Η ηλικιωμένη γυναίκα μιλά στο protothema.gr και εξηγεί τους λόγους που εκείνη είχε τα παιδιά της συνδικαιούχους στον τραπεζικό της λογαριασμό: «Τα χρήματα αυτά τα είχε φυλαγμένα λόγω του προχωρημένου της ηλικίας μου. Είμαι πια και λόγω ηλικίας άρρωστη και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Σκέφτηκα λοιπόν ότι επειδή τα παιδιά μου ζορίζονται οικονομικά δε θα ήθελα όταν φύγω εγώ να τους γίνω επιπλέον βάρος σε όλα αυτά που πρέπει να καλύψουν σε επίπεδο εξόδων που ήδη έχουν. Τους έβαλα λοιπόν συνδικαιούχους γιατί ήθελα να μην επιβαρύνω κανέναν όταν θα φύγω από τη ζωή και έτσι τα παιδιά μου να πραγματοποιήσουν ανάληψη του ποσού και να φροντίσουν τα της ταφής μου».
Το θέμα έχει ήδη προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων με τις νομικές υπηρεσίες της Εθνικής Ομοσπονδίας Δανειοληπτών που έχουν αναλάβει την συγκεκριμένη υπόθεση να έχουν ήδη προβεί και προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες δικαστικές και εξωδικαστικές ενέργειες προς αποκατάσταση της νομιμότητας, προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα στην ηλικιωμένη γυναίκα αλλά και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της απαράδεκτης αυτής πράξεως, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος Βαγγέλης Κρητικός.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου