Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Ροφήματα που καίνε λίπος



Η Δρ. Μαρία Ψωμά, ιατρός-βιοπαθολόγος, μας μαθαίνει τα αδυνατιστικά ροφήματα που πρέπει να εντάξουμε στη δίαιτά μας. Plus: Συνταγές για τα πιο αποτελεσματικά smoothies


Λίστα με τα λιποδιαλυτικά συστατικά που πρέπει να γνωρίζεις και να συμπεριλάβεις στη δίαιτά σου, αν στοχεύεις στην καύση λίπους. 


Ροφήματα που καίνε λίπος

1. Πράσινο τσάι
Το πιο γνωστό απο τα ροφήματα , το οποίο, λόγω των αντιοξειδωτικών που περιέχει (επιγαλλοκατεχίνες), όχι μόνο αυξάνει το μεταβολισμό, αλλά και αποτοξινώνει το σώμα, δίνει λάμψη στο δέρμα και θωρακίζει το σώμα αποτ ον καρκίνο.Σε μια έρευνα , τα 3-5 φλιτζάνια καθημερινά για μια εβδομάδα, αυξάνουν την καύση του λίπους κατά 35-43%.





2. Χυμοί λαχανικών
Σε μια έρευνα στο πανεπιστήμιο της Pennsylvania, αποδείχτηκε οτι ένας χυμός λαχανικών πριν τα γεύματα μείωσε την κατανάλωση θερμίδων κατά 135.
Για καλύτερα αποτελέσματα μαζί με τα λαχανικά στο blender βάλτε και καρυκεύματα όπως πιπέρι καγιέν που αυξάνει τον μεταβολισμό.





3. Άπαχο γάλα
Έχει ενοχοποιηθεί για μετεωρισμό, ορμόνες και παρ’ όλα αυτά έρευνες δείχνουν οτι βοηθάει στην απώλεια κοιλιακού λίπους λόγω του ασβεστίου που περιέχει.

4. Παγωμένο νερό
Το ξέρατε οτι όταν πίνουμε κρύο νερό, το σώμα δαπανά θερμίδες .Το κρύο φαγητό για τους περισσότερους είναι δυσάρεστο, το κρύο όμως ποτό είναι συνήθως απόλαυση. Το νερό από το ψυγείο (4⁰C), αργά η γρήγορα θα αποβληθεί με την μορφή ούρων στους 37⁰C. Για να ανεβάσει ο οργανισμός κατά 33⁰C τα δύο lt νερού δαπανά 60 θερμίδες. Αν αυτά γίνουν καθημερινή συνήθεια, στον ένα χρόνο θα κάψει χωρίς να κουραστεί, 22.000 θερμίδες, περίπου δηλαδή 2,5 kg το χρόνο!!!






5. Γλείψτε παγάκια (-10⁰C). Φτιάξτε παγάκια με νερό γλυκαντικά και αρωματισμένα με μέντα ή βανίλια και γλείψτε 5 ή 6 από αυτά καθημερινά. Κερδίζετε 60 θερμίδες.


6. Χυμός ανανά και ακτινίδιο
5 φέτες ανανά και 2 ακτινίδια στο μπλέντερ.

7. Xυμος ενεργοποίησης μεταβολισμού
8 φλιτζάνια νερό
1 κουτ. γλ. Ginger, ξυμένο
1 μέτριο αγγούρι
1 λεμόνι
12 φύλλα μέντα

Μην ξεφλουδίζετε κανένα απο τα συστατικά, γιατί η φλούδα έχει όλα τα συστατικά και προτιμήστε τροφές 100% οργανικές. Κρατήστε το νερόι αυτό στο ψυγείο για 8 ώρες. Μην ξεχνάτε το ανακινήσετε.

Καθέ ένα απο τα συστατικά βοηθάει τη λειτουργία του εντέρου, τη πέψη και απομακρύνει όλα τα τοξικά απο το σώμα.
Το λεμόνι έχει βιταμίνη C που είναι αντιοξειδωτική και αποτοξινώνει.
Το αγγούρι είναι 90% νερό.

Το ginger διατηρεί χαμηλό το γλυκαιμικό δείκτη. Επίσης ανακουφίζει απο κράμπες και πόνους στο σώμα.
Η μέντα βοηθάει στην καύση του λίπους, αποτοξινώνει και βοηθάει στους κοιλιακούς πόνους.

8.Smoothie αποτοξίνωσης
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η σαν σνακ ή σαν επιδόρπιο.
Απλά περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα μετά το γεύμα σας για να το απολαύσετε.
Τα acai berries είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μέταλλα, βιταμίνες και φυτικές ίνες.
Τα Ω3 διατηρούν υγιές το κύτταρο, μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα και αυξάνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τα αντιοξειδωτικά να ενεργοποιούν το μεταβολισμό.
Τα acai τα βρίσκουμε στα βιολογικά κατεψυγμένα ή αποξηραμένα

Υλικά
100g acai
2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
½ κουταλιά γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
stevia
½ avocado (για να το κάνει πιο πηχτό και χορταστικό)
Βάζετε τα acai και το γάλα αμυγδάλου σε χαμηλή ταχύτητα στο blender μέχρι να λιώσουν τα acai. Αυξήστε ταχύτητα. Μόλις ομογενοποιηθεί, προσθέστε το κακάο, τη stevia και το avocado στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου