Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 18-11-2014


Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές ή καταιγίδες στο Ιόνιο και στα δυτικά και βροχές τοπικού χαρακτήρα στη Βόρεια Ελλάδα...
και πιθανόν σε περιοχές του Ανατολικού και Βορειοανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι έντονα, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 20 βαθμούς στην Ήπειρο, από 12 έως 23 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πιθανόν από τις απογευματινές ώρες τοπικά ισχυροί.

Νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές και περιορισμένη τοπικά ορατότητα το πρωί, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Πηγη:meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου