Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αυτόματοι πωλητές του «ΘΕΣγάλα Πιες» και στη Θεσσαλονίκη

Picture 0 for Αυτόματοι πωλητές του «ΘΕΣγάλα Πιες» και στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη από σήμερα τα πρώτα 6 ΑΤΜ φρέσκου γάλακτος του καινοτόμου συνεταιρισμού της Λάρισας «ΘΕΣγάλα Πιές». Πού βρίσκονται οι αυτόματοι πωλητές

της Άννης Καρολίδου
 
Από σήμερα το απόγευμα, ανοίγουν για τους καταναλωτές τα πρώτα έξι αυτόματα ΑΤΜ γάλακτος του «ΘΕΣγάλα Πιές» στη Θεσσαλονίκη.
   Ο καινοτόμος συνεταιρισμός της Λάρισας, μετά από μία πολύ επιτυχημένη πορεία στη πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη με δίκτυο καταστημάτων, τα γνωστά πλέον ΑΤΜ γάλακτος του «ΘΕΣ γάλα Πιές».
Ο συνεταιρισμός έχει ήδη δημιουργήσει γραφεία στη πόλη και σχεδιάζει να προσθέσει ακόμη έξι αυτόματους πωλητές γάλακτος στο δίκτυό της και μάλιστα άμεσα αν η ανταπόκριση του κόσμου είναι θετική. Η επέκταση στη Θεσσαλονίκη απαιτεί σε κεφάλαια περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. 
 
«Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη για δύο κυρίως λόγους: Γιατί η μισή καρδιά μας χτυπάει εδώ και, επειδή η Θεσσαλονίκη είναι πόλη βαρόμετρο και διαμορφωτής τάσεων», τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, αγελαδοτρόφος αλλά και γιατρός, Θανάσης Βακάλης. 
 
Ο «ΘΕΣγάλα», είναι καινοτόμος, πρωτοπόρος και τα μισά περίπου από τα μέλη του, είναι αγελαδοτρόφοι από νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. 
 
Σήμερα, συνεργάτες του Συνεταιρισμού, ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη λειτουργία των αυτόματων πωλητών που άνοιξαν ήδη στα εξής σημεία: Στο κέντρο στη Σβώλου 32 και Αγίου Δημητρίου 93 & Πέλοπος 2. Στη Καλαμαριά: Χηλής 2 & Μ. Χρυσάνθου. Στην Άνω Τούμπα, Γρηγορίου Λαμπράκη 135 & Ιπποδρομίου. Στους Αμπελόκηπους, Μεγ. Αλεξάνδρου & Φιλιππουπόλεως 77 και στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, Ανδ. Παπανδρέου 140.
 
Ο «ΘΕΣγάλα», είναι παραγωγικός και εμπορικός συνεταιρισμός που πάει κατευθείαν στον καταναλωτή, διατηρώντας όμως και πολύ καλή συνεργασία με μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες. Έχει μέλη 100 αγελαδοτρόφους που διαχειρίζονται 55 φάρμες, που παράγουν καθημερινά 120 τόνους γάλακτος. Οι 50 τόνοι είναι από φάρμες της Μακεδονίας. 
Ads by GoSaveAd Options
 
Οι αυτόματοι πωλητές, που έγιναν πασίγνωστοι πανελλαδικά, γιατί αποτελούν μοναδική πρωτοτυπία στη χώρα μας, στον ένα χρόνο που μεσολάβησε από την εισαγωγή τους στη Λάρισα, γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Σε αυτό το χρόνο, τα καταστήματα από 4 έγιναν 14 και άμεσα θα ανοίξει ακόμη ένα. Οι ημερήσιες πωλήσεις από 2-3 τόνους, αυξήθηκαν στους 10 τόνους, ενώ τα ΑΤΜ πρόσθεσαν περί τα 2,5 εκατ. στο τζίρο του Συνεταιρισμού, που στη χρήση 1/7/2013 – 30/6/14 άγγιξε τα 27 εκατ. ευρώ με κέρδη 600.000 ευρώ. 
 
Αυτό που ο Συνεταιρισμός προτείνει στον καταναλωτή, είπε ο κ. Βακάλης, είναι φρέσκο γάλα ημέρας, αφού το παστεριωμένο γάλα(πλήρες και ελαφρύ), φτάνει στον καταναλωτή εντός 24ωρών από το άρμεγμα των αγελάδων. 
 
Τα ΑΤΜ εφοδιάζονται κάθε 24 ώρες και η τιμή του γάλακτος που θα πωλείται στα αυτόματα μηχανήματα ένα ευρώ το λίτρο και πενήντα λεπτά του ευρώ το μισό λίτρο με τη χρήση προ-πληρωμένης κάρτας (η τιμή διαμορφώνεται στο 1,10 και 0,60 ευρώ αντίστοιχα χωρίς τη χρήση της προ-πληρωμένης κάρτας).
 
Ο Συνεταιρισμός, που έχει τιμές παραγωγού λίγο πάνω από τη μεσοσταθμική, έχει επενδύσει περί τα 1,2 εκατ. ευρώ στο δίκτυο της Λάρισας και πρόκειται να υλοποιήσει επένδυση 3 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία, ως την άνοιξη του 2015,  δικής του μονάδας παστερίωσης στα περίχωρα της Λάρισας. 
 

Σήμερα απασχολεί συνολικά 54 εργαζόμενους, οι 15 από αυτούς στη Θεσσαλονίκη, ενώ πιθανότατα για τις ανάγκες της επέκτασης θα προχωρήσει και σε άλλες προσλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου