Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

VIDEO: Το πρώτο Ιπτάμενο αυτοκίνητο πετάει στη Σλοβακία


Το ...ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει τη δυνατότητα να κινείται και στο δρόμο, αφού μαζεύει τα φτερά του...



Το «AeroMobil 3.0», το πρώτο «ιπτάμενο αυτοκίνητο» που αναμένεται να βγει στην αγορά, πέταξε στον ουρανό της Σλοβακίας, πάνω από το αεροδρόμιο Νίτρα, σε μία δοκιμαστική πτήση. Το «ιπτάμενο αυτοκίνητο» έχει τη δυνατότητα να κινείται στο δρόμο, «μαζεύοντας» τα φτερά του, ενώ επίσης θεωρείται κατάλληλο για κάθε διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης στον κόσμο, όπως γραφει το naftemporiki.gr .



Το όχημα τροφοδοτείται από έναν κινητήρα «Rotax 912», με την ταχύτητά του να αγγίζει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα στον αέρα και τα 160 στη στεριά, ενώ ο ανεφοδιασμός του μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε πρατήριο βενζίνης.

Πάντως, για να το οδηγήσει κανείς, πρέπει να διαθέτει, εκτός από δίπλωμα οδήγησης, και την απαραίτητη άδεια πιλότου.

Τα αποκαλυπτήρια του «ιπτάμενου αυτοκινήτου» έγιναν την Τετάρτη, σε φεστιβάλ στη Βιέννη, με τους Σλοβάκους κατασκευαστές του, Στεφάν Κλέιν και Γιουράι Βατσούλικ, να επισημαίνουν ότι δεν δέχονται ακόμα παραγγελίες, καθώς θέλουν πρώτα να τελειοποιήσουν τη διαδικασία παραγωγής.

Σύμφωνα με τους εφευρέτες του, το «AeroMobil 3.0», όταν βγει στην αγορά, θα κοστίζει λιγότερο από ένα μικρό αεροπλάνο, αλλά θα είναι ακριβότερο από ένα σπορ αυτοκίνητο.

Δείτε τα Video και τις φωτογραφίες:








 24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου