Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Οικογιορτή στο περιβαλλοντικό πάρκο Γαλλικού ποταμού








Οικογιορτή διοργανώνεται το σαββατοκύριακο στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα.

Στην περιοχή των εκβολών του Γαλλικού με τις μικρές λιμνούλες, όπου υπάρχουν κιόσκια, μονοπάτια και παρατηρητήρια, οι επισκέπτες θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια και παιχνίδια, θα δοκιμάσουν βιολογικά προϊόντα, θα κάνουν βόλτες με άλογα και ποδήλατα, θα γνωρίσουν τη φύση της περιοχής και θα έρθουν... τετ α τετ με σπάνια είδη πουλιών.
Στη γιορτή, θα εκθέτουν τα προϊόντα τους παραγωγοί βιολογικών και τοπικών προϊόντων, καθώς και χειροτέχνες. Θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και ορνιθοπαρατήρηση στον υγρότοπο, περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά, και εργαστήρια - σεμινάρια για τους «μεγάλους», με θέματα όπως η σημασία των βοτάνων και η χρήση τους στην καθημερινή ζωή, δημιουργίες από φελτ ή παρασκευή κηραλοιφών.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει με το χορευτικό του συγκρότημα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλοχωρίου, ενώ θα γίνει απελευθέρωση ζώων από τη Δράση για την Άγρια Ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου