Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Έρχονται αλλαγές στα μαθήματα του δημοτικού






Αλλαγές στο δημοτικό προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ οι αλλαγές αυτές θα είναι το βασικό θέμα της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας που θα συγκληθεί τον Οκτώβριο.

"Κατά βάση η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Η εμπειρία μου όταν ανέλαβα, ένας φίλος μου ζωγράφος μου είπε ότι το παιδί του το ανιψάκι του κάτι, φιλοξένησε ένα γερμανάκι. Εγώ δεν ήξερα ότι γίνονται ανταλλαγές και μαθητών. Και το γερμανάκι φρικάρισε όταν είδε τι κάνει το δικό μας παιδί. Δηλαδή να γυρίζει από το σχολείο και μέχρι τις εννιά το βράδυ να έχει διάβασμα και είπε ότι "εμείς δεν τα κάνουμε αυτά, εμείς έχουμε λιγότερη δουλειά", αλλά πιο παραγωγική" τόνισε ο κ. Λοβέρδος.
"Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά. Αυτό θα αλλάξει και θα νομοθετηθεί τον Ιανουάριο και σημειώστε την ημερομηνία. Θα εισηγηθούμε στη Βουλή, μετά από διάλογο τριών μηνών, τις αλλαγές για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που διαμορφώνει τους σύγχρονους πολίτες, τους σύγχρονους Έλληνες" σημείωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου