Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

«Και για τα σκυλόσπιτα ισχύει ο ΕΝΦΙΑ» διευκρινίζει το Υπουργείο Οικονομικών!

 



Ηχηρό φορολογικό χαστούκι από την κυβέρνηση σε όλους τους ανυποψίαστους
ιδιοκτήτες σκύλων και σκυλόσπιτων που μέχρι σήμερα νόμιζαν ότι τα ακίνητα στα οποία διαμένουν τα ζώα τους εξαιρούνται
από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων!

Με μία ακόμη διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε εκτάκτως το μεσημέρι της Κυριακής, το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους φορολογούμενους Έλληνες πολίτες ότι στις εξαιρέσεις του ΕΝΦΙΑ δεν υπάγονται δυστυχώς -όπως πολλοί περίμεναν- ούτε τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες σκύλων για τη διαμονή των αγαπημένων τους φίλων (τα κοινώς λεγόμενα δηλαδή σκυλόσπιτα).
Στην σημαντική αυτή διευκρίνηση, όπως επισημαίνει το Υπουργείο, αναγκάστηκε να προβεί, διότι όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τις μέχρι και σήμερα υποβληθείσες φορολογικές δηλώσεις Ε9 των πολιτών, οδηγούν δυστυχώς στο συμπέρασμα ότι δεν έχουν ακόμη δηλωθεί-όπως κανονικά σύμφωνα με το Υπουργείο θα έπρεπε- από κανέναν συμπολίτη μας ακίνητα τα οποία να υπάγονται στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων.
«Ύστερα από εξονυχιστική εξέταση της βάσης δεδομένων που διατηρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες μας σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις ακίνητης περιουσίας (Ε9), διαπιστώσαμε με μεγάλη μας έκπληξη την παντελή έλλειψη δηλώσεων ακινήτωνπου χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες στέγασης σκύλων.
Παρακαλούμε πολύ όποιον φορολογούμενο έχει στην ιδιοκτησία του ακίνητο που ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων να προβεί απαραιτήτως στη δήλωσή του μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, οπότε και ως γνωστόν λήγει η προθεσμία της υποβολής των διορθωτικών φορολογικών δηλώσεων Ε9.
Σημειώνουμε ότι τόσο όλοι οι ίδιοι οι παραβάτες της παραπάνω φορολογικής υποχρέωσης όσο και οι σκύλοι αυτών πρόκειται να τιμωρηθούν αυστηρά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Με σεβασμό στον Έλληνα φορολογούμενο,
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΔΟΔΩΝ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
19/10/2014»
Σημειώνουμε ότι στο άκουσμα της δυσάρεστης αυτής οικονομικής είδησης, εκατατοντάδες ήταν τα περιστατικά καταστροφής σκυλόσπιτων που καταγράφηκαν μέχρι το βράδυ της Κυριακής από το αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ.
Πρόκειται μάλιστα για σκυλόσπιτα που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τους ίδιους τους δικαιολογημένα αγανακτισμένους με την επέκταση αυτή της φοροεπιδρομής ιδιοκτήτες τους.
«Έλεος πια. Δεν παίζονται πια αυτοί οι μνημονιακοί. Θα μας φορολογήσουν και τα σώβρακα σε λίγο.
Κατέστρεψα εντελώς αυτό το ρημάδι το σκυλόσπιτο που είχα πριν λίγο. Από εδώ και πέρα θα κοιμάμαι μαζί με τον σκύλο μου στο διπλό κρεβάτι που είχα για την γυναίκα. Εκεί μας καταντήσανε οι αλήτες που μας κυβερνάνε».
δήλωσε χαρακτηριστικά σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι, ο κύριος Γιώργος από τη Φλώρινα, το απόγευμα της Κυριακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου