Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ξηρός καρπός που σώζει από το διαβήτη!



Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας, καθώς 
είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και υγιεινών λιπαρών.
Μια νέα μελέτη από την Ισπανία δείχνει όμως ότι ένας συγκεκριμένος ξηρός καρπός είναι ο καταλληλότερος για την πρόληψη του διαβήτη.



Στα άτομα που πάσχουν από το λεγόμενο προ-διαβήτη, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά, όχι όμως τόσο υψηλά ώστε να δοθεί διάγνωση για διαβήτη. Εάν δεν αντιμετωπιστεί, ο προ-διαβήτης εξελίσσεται σε διαβήτη εντός πέντε ετών στο 15-30% των περιπτώσεων, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Στο πλαίσιο της νέας μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι προ-διαβητικοί που κατανάλωναν περίπου 60 γραμμάρια φιστίκια καθημερινά παρουσίασαν αξιοσημείωτη μείωση στα επίπεδα της γλυκόζης αλλά και βελτιωμένη λειτουργία στην επεξεργασία της γλυκόζης και της ινσουλίνης από τον οργανισμό. Σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφηκε επίσης σημαντική μείωση στους δείκτες φλεγμονής.

Τα βιοενεργά συστατικά του φιστικιού –αλλά και πολλών άλλων ξηρών καρπών– φαίνεται πως λειτουργούν ευεργετικά, επηρεάζοντας τις βιολογικές διεργασίες που οδηγούν στην αντίσταση στην ινσουλίνη και την εκδήλωση του διαβήτη.


zoomblog.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου