Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ταξιδιωτικοί bloggers επιστρατεύονται για την προβολή της Θεσσαλονίκης

Picture 0 for Ταξιδιωτικοί bloggers επιστρατεύονται για την προβολή της Θεσσαλονίκης



Δημιουργοί τουριστικού περιεχομένου από όλο τον κόσμο, με έντονη παρουσία στα social media, έρχονται τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, για να γνωρίσουν την πόλη και να διαδώσουν την εμπειρία τους



της Κάτιας Γερακαρίτου
Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν στο τέλος Οκτωβρίου ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς τουριστικών μέσων, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στην Αθήνα για το φετινό TBEX Europe 2014, που θα πραγματοποιηθεί από 23 έως 25 του μήνα.
Μετά από επαφές και συναντήσεις που πραγματοποίησε  ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Σπύρος Πέγκας, αναμένεται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη ορισμένοι από τους bloggers, writers, content creators/ contributors, που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, προκειμένου να γνωρίσουν την πόλη και να διαδώσουν την εμπειρία τους στα social media.
Η επίσκεψή τους, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Χαλκιδική, θεωρείται σημαντική εξέλιξη, καθώς οι ταξιδιωτικοί bloggers και συγγραφείς προωθούν μέσω της εμπειρίας τους, το τουριστικό προϊόν σε όλες τις διαδικτυακέςπλατφόρμες κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης (blogs, podcasts, YouTube, Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, Flickr, Google + κ.α.).
Η διοργάνωσης της διεθνούς ετήσιας συνάντησης ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media, TBEX 2014, είναι μία από τις πλέον περιζήτητες αλλά και απαιτητικές διοργανώσεις της παγκόσμιας τουριστικής κοινότητας, η οποία συγκεντρώνει περισσότερους από 1.000 bloggers, writers, content creators/ contributors καθώς και παράγοντες και επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς με έντονη δραστηριότητα στα social media, από όλον τον κόσμο.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης τις προσπάθειες προκειμένου η πόλη να ενδυναμώσει την εικόνας της ως τουριστικός προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη. Για δεύτερη φορά θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Παγκόσμιου Τουριστικού Οργανισμού (World Tourism Cities Federation), η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο το Πεκίνο. Με στόχο η πόλη να διεκδικήσει κομμάτι από την τουριστική κινεζική «πίτα», ο κ. Πέγκας θα ταξιδέψει στην Ασία, όπου και θα παραμείνει από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή σχεδιάζει να ενισχύσει την παρουσία της στα Βαλκάνια και γι΄ αυτό το λόγο αναμένεται να παρευρεθεί ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης στη διεθνή έκθεση βιβλίου στο Βελιγράδι, στο τέλος Οκτωβρίου. Μάλιστα, πρόκειται να επισκεφθεί και την Πρίστινα καθώς και τη Φιλιππούπολη, με την οποία η Θεσσαλονίκη έχει αδελφοποιηθεί.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου