Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Σιμόπουλος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν σκαλώνει πουθενά


Σιμόπουλος: Το Μετρό Θεσσαλονίκης δεν σκαλώνει πουθενά







Αποφασμένο να παρακάμψει τα προβλήματα με τους σταθμούς «Βενιζέλου» και «Βούλγαρη» το υπουργείο Υποδομών
της Άννης Καρολίδου
 
«Το Μετρό Θεσσαλονίκης, η βασική γραμμή, δεν σκαλώνει πουθενά. Ο σταθμός "Βενιζέλου" θα λειτουργήσει σε επόμενο χρόνο, μετά το 2018 και ελπίζουμε ότι οι οικονομικές απαιτήσεις του αναδόχου, που έχουν πάει στη διαιτησία, θα λυθούν σύντομα. Πέραν αυτών, οι καθυστερήσεις στη «Βούλγαρη», λόγω απαλλοτριώσεων δε μας ανησυχούν γιατί ο σταθμός δεν είναι στη κρίσιμη διαδρομή».
 
Τα παραπάνω δήλωσε στη Voria.gr ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, το απόγευμα της Παρασκευής, με την ευκαιρία της επίσκεψης κοινού στους χώρους του σταθμό «Πανεπιστήμιο», ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα είχε φιλοξενήσει συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. 
 
Ο Γενικός εξήγησε αναφερόμενος ειδικά στη «Βούλγαρη», ότι το μετρό μπορεί να τεθεί σε λειτουργία χωρίς να έχει κατασκευαστεί ο συγκεκριμένος σταθμός. 
Υπουργείο Υποδομών και Αττικό Μετρό ΑΕ έχουν βάλει στόχο να λειτουργήσει το Μετρό το 2018 και αυτό ενδέχεται να σημαίνει ότι εκτός από τη «Βενιζέλου», μπορεί να μη λειτουργήσει και η «Βούλγαρη».
 
«Μία τέτοια εξέλιξη είναι αντιμετωπίσιμη γιατί ο συγκεκριμένος σταθμός, όταν γίνει, θα εξυπηρετεί πολύ περιορισμένο αριθμό επιβατών.  Πέραν αυτού, εξετάζουμε, για να μην υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις λόγω απαλλοτριώσεων, εξετάζουμε και ακόμη και τη μείωση του εύρους του σταθμού, χωρίς αυτό να εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του», κατέληξε
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου