Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Τζιτζικώστας: Θα κινηθούμε νομικά για τον υδροβιότοπο της Επανομής


Τζιτζικώστας: Θα κινηθούμε νομικά για τον υδροβιότοπο της Επανομής







Αν δεν είναι λάθος εμείς δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ της πώλησης και θα κινηθούμε με όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος κατά του ΤΑΙΠΕΔ, υπογράμμισε ο περιφερειάρχης
Στο θέμα της πώλησης του υδροβιότοπου της Επανομής Θεσσαλονίκης (σχετικό ρεπορτάζ της Voria.gr εδώ) αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με δηλώσεις του στον Real FM, σημειώνοντας ότι χωρίς καμία προειδοποίηση το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να τον πουλήσει. 
 
«Χωρίς καμία προειδοποίηση, συζήτηση ή διαβούλευση διαβάζουμε στο σάιτ του ΤΑΙΠΕΔ ότι αποφάσισε να πουλήσει τον υδροβιότοπο της Επανομής Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας. 
 
Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι η έκταση πουλιέται μαζί με το κάμπινγκ, για το οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετος και πρέπει να αξιοποιηθεί. «Οι εκτάσεις είναι μεγάλες. Το κάμπινγκ από μόνο του μπορεί να σταθεί προς πώληση, γιατί δεν επηρεάζει τον υδροβιότοπο, αλλά αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ να τον εντάξει για να το κάνει πιο ελκυστικό», επεσήμανε. 
 
Ωστόσο, ο κ. Τζιτζικώστας ζητά διευκρινίσεις για την εν λόγω πώληση, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν είναι λάθος, η ΠΚΜ θα κινηθεί νομικά. «Θα πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για λάθος. Αν δεν είναι λάθος εμείς δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ και θα κινηθούμε με όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος», τόνισε ο περιφερειάρχης.
 
«Περιμένουμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού και των αρχηγών όλων των κομμάτων ενόψει της ΔΕΘ και θα τους ενημερώσουμε για το θέμα. Δεν είμαστε αντίθετοι σε ιδιωτικοποιήσεις, δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση αλλά είναι άλλο να μπαίνουμε σε περιοχές Natura», πρόσθεσε.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου