Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Δεν ξέρετε να διαλέγετε νόστιμα καρπούζια; Με αυτά τα tips θα γίνετε expert







Καρπούζι. Ναι, είναι το αγαπημένο μας καλοκαιρινό φρούτο. Μας δροσίζει, μας φουσκώνει και όλα αυτά με λίγες θερμίδες. Το μόνο πρόβλημά μας με αυτό το φρούτο είναι η... επιλογή του.

Όχι, πείτε μας! Πόσες φορές έχετε αγοράσει καρπούζι το οποίο ανοίγοντάς το σας βγήκε... «πατάτα». Κακά τα ψέματα η επιλογή του σωστού καρπουζιού είναι μεγάλη υπόθεση! Κι επειδή εμείς πάντα τυχαίναμε ως τώρα τα χειρότερα και πιο άνοστα καρπουζάκια της αγοράς, είπαμε να το ψάξουμε το θέμα.
Ρωτήσαμε, λοιπόν, το μανάβη της γειτονιάς και μας έδωσε βασικά tips για να διαλέγουμε ώριμα και super νόστιμα καρπούζια. Πάμε να τα δούμε ένα-ένα:
1. Το καρπούζι που θα διαλέξετε θα πρέπει να είναι συμμετρικό και σφιχτό. Αν έχει ουλές αποφύγετέ το
2. Το σωστό καρπούζι από το... βάρος το καταλαβαίνεις. Τα ώριμα και άρα νόστιμα καρπούζια είναι αρκετά βαριά, σε σύγκριση με το μέγεθός τους
3. Όταν χτυπάτε το καρπούζι θα πρέπει ο ήχος που θα βγάλει να είναι μπάσος και βαθύς
4. Τέλος, πριν το αγοράσετε, γυρίστε το ανάποδα να ελέγξετε το σημείο που ακουμπούσε στο έδαφος. Στο σημείο αυτό, λοιπόν, το ώριμο καρπούζι έχει κιτρινωπό χρώμα. Αν το δείτε λευκό ή πρασινωπό, μην το πάρετε, καθώς το πιο πιθανό είναι να έχει κοπεί πριν της ώρας του.
Ελπίζουμε να βοηθήσαμε! Ναι, εμείς νιώθουμε χαρούμενοι, καθώς ένα σημαντικό (λέμε τώρα) καλοκαιρινό μας πρόβλημα μόλις βρήκε τη λύση του!
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου