Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Να σταματήσει κάθε ενέργεια για πώληση του ΟΛΘ

To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης ύστερα από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπ' όψιν του τις διατάξεις του Δημοτικού Κοινοτικού Κώδικα, την εισήγηση του Δημάρχου και το ψήφισμα των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 30.06.2014, αποφάσισε και ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα για την απόκρουση της πώλησης του λιμένα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Καλούμε την Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να σταματήσει άμεσα κάθε ενέργεια για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και να στραφεί προς την επιλογή κατευθύνσεων που θα το ενισχύσουν και θα το αναπτύξουν.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μπορεί να καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Βαλκανική ενδοχώρα, αλλά ταυτόχρονα να είναι και λιμάνι που εξυπηρετεί την εθνική οικονομία (εισαγωγές – εξαγωγές).
Πρέπει να αντιμετωπιστεί ως σημαντικό εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής και ιδιαίτερα στην σημερινή υφεσιακή συγκυρία να αξιοποιηθεί για την δημιουργία προϋποθέσεων ανάκαμψης ΜΕ:
- σχεδιασμό του επενδυτικού προγράμματος, με νέες υποδομές και εκσυγχρονισμό υποδομών και αναδομών (αξιοποίηση των αποθεματικών και χρηματοδοτικών προγραμμάτων).
- τις απαραίτητες συμπράξεις για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος (logistigs terminal, cruise terminal, νέες υποδομές περιμετρικά του λιμένος).
-αξιοποίηση και εκσυγχρονισμό των χερσαίων δικτύων μεταφοράς την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών (σιδηρόδρομος, οδικά δίκτυα).
- τιμολογιακή πολιτική που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της εγχώριας επιχειρηματικότητας (μείωση τιμολογίου εξαγωγών και εισαγωγής πρώτων υλών για βιομηχανία κ.α.)
- προσέλκυση νέων φορτίων και δημιουργία clustrers υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της απασχόλησης με όρους θεσπισμένων εργασιακών σχέσεων.
Για να το καταστήσουμε μεγάλο, σύγχρονο, δημόσιο λιμάνι – κρίκο στην μεταφορική αλυσίδα, κατά πως του πρέπει».
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου