Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Υπάρχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, αυτή όμως είναι η κορυφαία…










Γλουταθειόνη: Η κορυφαία αντιοξειδωτική ουσία
    Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για την υγεία μας. Όμως, η ουσίαγλουταθειόνη θεωρείται ότι έχει τόσο ισχυρά θετικές ευεργετικές επιδράσεις ώστε μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία ανάπτυξης καρδιακής πάθησης, νευρολογικού εκφυλισμού, καρκίνου και πολλών ακόμη σοβαρών νοσημάτων.
    Η γλουταθειόνη είναι μία πολύ ισχυρή αποτοξινωτική ουσία, που ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος αποτελώντας ένα ζωτικό συστατικό στοιχείο της διατήρησης του επιπέδου υγείας του οργανισμού.
    Ο οργανισμός μας παράγει φυσιολογικά μία μικρή ποσότηταΓλουταθειόνης. Όμως, αρνητικοί παράγοντες όπως η μόλυνση, τα τοξικά στοιχεία του περιβάλλοντος, το stressκαι η κακή ποιότητας διατροφής προκαλούν μία σημαντική μείωση της ποσότητας γλουταθειόνης που παράγει ο οργανισμός μας.
    Η γλουταθειόνη είναι ένα μόριο που δημιουργείται από κυστείνηγλυκίνη και γλουταμίνη – τρία αμινοξέα.   Θεωρείται σημαντική για την απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό, την αποτοξίνωση από τις ελεύθερες ρίζες και από έτερες τοξίνες.
    Ο καλύτερος τρόπος να αυξήσουμε τα «αποθέματα» αυτού του ισχυρού φυσικού φαρμάκου είναι να επιλέγουμε τα σωστά τρόφιμα, και να συνδυάζουμε την υγιεινή διατροφή με τη φυσική άσκηση.
    Τρόφιμα όπως το μπρόκολο, το λάχανο, τα ροδάκινα, το αβοκάντο, η κουρκούμη (σ.σ. pentapostagma.gr - κουρκουμίνη), οι ντομάτες, τα μπιζέλια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρπούζι και κόκκινη πιπεριά αποτελούν εξαιρετικές πηγές γλουταθειόνης.
    Πολλά από αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε περιεκτικότητα θείου, που αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα στην αντιοξειδωτική διαδικασία. Οι συγκεκριμένες θειικές χημικές ομάδες βοηθούν σημαντικά στην απομάκρυνση των τοξινών και των ελεύθερων ριζών από τους οργανισμούς μας. Αυτή είναι μία πολύ σημαντική πληροφορία: η επιλογή των συγκεκριμένων τύπων τροφίμων μπορεί να έχει θετικότατη επίδραση στην πρόληψη ασθενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου