Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν έλεγχοι για το ζύγισμα του ψωμιού








Μέτρα προκειμένου να υποχωρήσουν οι τιμές σε γάλα και ψωμί προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς βάσει στοιχείων που ερευνώνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες η πρόσφατη νομοθεσία δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος γνωστοποίησε ότι από χθες ξεκίνησαν έλεγχοι για την εφαρμογή της διάταξης που προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού και επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες. Επίσης, ο υφυπουργός έχει ξεκινήσει και κύκλο επαφών με εκπροσώπους των αγελαδοτρόφων, των γαλακτοβιομηχανιών και των σούπερ μάρκετ, με στόχο τη διασφάλιση μιας «συμφωνίας κυρίων» για τη μείωση των τιμών στο γάλα.
Σχετικά με το ψωμί, η διάταξη που περιλαμβάνεται στον νόμο 4254/2014 προβλέπει υποχρεωτικό ζύγισμα του ψωμιού παρουσία του πελάτη, καθώς και υποχρεωτική αναγραφή της τιμής ανά κιλό στο ψωμί και τα αρτοπαρασκευάσματα.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη επικοινωνία του υπουργείου με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος κατέστη για μία ακόμη φορά σαφές ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς παρεκκλίσεις και για τον σκοπό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή θα ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους και εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθούν κυρώσεις.
Το υπουργείο έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να ζητούν να ζυγίζεται το ψωμί, ώστε να αξιοποιούν το δικαίωμά τους να πληρώνουν το ακριβές αντίτιμο για την ποσότητα που αγοράζουν και σε περίπτωση που διαπιστώνουν άρνηση εκ μέρους του πωλητή, να απευθύνονται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) για τις σχετικές καταγγελίες.
Πληροφορίες: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου