Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Πόρισμα-φωτιά για τη διόγκωση του ελλείμματος

Πόρισμα-φωτιά για τη διόγκωση του ελλείμματος


Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΝΤΗ
Συγκλονιστικές καταγγελίες για μεθοδεύσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στη μέγγενη του μνημονίου, περιλαμβάνει το βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών Αθηνών για την παρ’ ολίγον ξεχασμένη υπόθεση διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Το έγγραφο, που αποκαλύπτει στο σύνολό του η Realnews, περιγράφει με σαφήνεια τον πραξικοπηματικό τρόπο με τον οποίο λειτούργησε η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα να υπερδιπλασιαστεί.
Με το βούλευμα, που εκδόθηκε, μόλις την περασμένη Πέμπτη, στις 10 Ιουλίου, το Συμβούλιο των Εφετών ανοίγει ξανά την υπόθεση διερεύνησης της αναθεώρησης του ελλείμματος στο 15,4%, καλώντας ξανά τον Α. Γεωργίου να καταθέσει ως κατηγορούμενος.
Η απόφαση αυτή ακυρώνει την πρόταση του αντιεισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Κούτρα, που είχε απαλλάξει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ από τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου «υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, καθώς, επίσης και της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.
Παράλληλα, δημιουργεί νέα εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε, μέχρι στιγμής, η Δικαιοσύνη.
Υπενθυμίζεται πως η ανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη, που χειρίστηκε την υπόθεση, διώκεται πειθαρχικά και έχει ήδη καταδικαστεί με στέρηση αποδοχών ενός μήνα, ποινή, όμως, που ο προϊστάμενος της Επιθεώρησης Δικαστών ζήτησε να γίνει πολύ πιο αυστηρή.
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου