Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Γ. Ορφανός: Να ενισχυθεί ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση του ρόλου του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στους δήμους, θα αναλάβει το επόμενο διάστημα ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργος Ορφανός.
Όπως τόνισε, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον Συμπαραστάτη του Δημότη στο δήμο Καλαμαριάς, Αναστάσιο Αφεντουλίδη, πρόθεση του είναι να μεταφέρει στην ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών τις θέσεις του για την καλύτερη λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού.
«Στόχος είναι να αποτυπωθεί η συνολική εικόνα της κυβέρνησης σε σχετικό νομοσχέδιο», υπογράμμισε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης. Από την πλευρά του, ο κ. Αφεντουλίδης τάχτηκε υπέρ της αναβάθμισης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. «Θεωρώ πως η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα, διότι μπορεί να προσφέρει πολλά στις τοπικές κοινωνίες. Δυστυχώς, ο θεσμός έχει παραμεληθεί ενώ πολλοί δήμοι δεν μπόρεσαν να εκλέξουν συμπαραστάτη γιατί δεν συμφώνησαν στην στήριξη ενός κοινά αποδεκτού προσώπου», σημείωσε ο κ. Αφεντουλίδης.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου