Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Αυτοκίνητο "κόβει" ταχύτητα όταν πλησιάζει κάμερες καταγραφής ορίων ταχύτητας

Παρελθόν φαίνεται ότι σκοπεύει να καταστήσει τα πρόστιμα για όρια ταχύτητας η Hyundai. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστραλιανής ιστοσελίδας drive.com.au, κατά το λανσάρισμα του Hyundai Genesis στη Σεούλ, ο Γκουΐντο Σένκεν, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το νέο μοντέλο θα «ξέρει» πού βρίσκονται οι κάμερες καταγραφής ορίων ταχύτητας και θα επιβραδύνει εάν οι οδηγοί του τρέχουν περισσότερο από όσο επιτρέπεται.

«Ξέρει ότι εκεί υπάρχει κάμερα, ξέρει πού είναι η κάμερα και θα φτάσει στην σωστή ταχύτητα» είπε σχετικά, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. «Θα ενημερώσει 800 μέτρα πριν την κάμερα και θα σας δείξει το όριο ταχύτητας και θα σας ενημερώσει εάν η ταχύτητά σας το υπερβαίνει».
Το Genesis ενσωματώνει μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών, που περιλαμβάνουν ένα σύστημα εφαρμογής φρένων για διατήρηση ασφαλούς απόσταση από το αυτοκίνητο που βρίσκεται μπροστά. Επίσης, διαθέτει τεχνολογία αυτόματου φρεναρίσματος σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, για την αποφυγή συγκρούσεων.
Ο συνδυασμός των εν λόγω συστημάτων φρεναρίσματος με το λογισμικό πλοήγησης θα επιτρέπει στους οδηγούς να αποφεύγουν τις κλήσεις υπερβολικής ταχύτητας, τουλάχιστον σε σχέση με τις στατικές κάμερες- ωστόσο, δεν θα μπορεί να τους βοηθήσει με τις φορητές κάμερες ή τα περιπολικά της τροχαίας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έναρξη της τοπικής διάθεσης του Genesis θα είναι τον Οκτώβριο, ωστόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία θα αρχίσει να προσφέρεται σε μεταγενέστερο επίπεδο.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου