Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Καθυστερημένο αλλά καλό: Έρευνα για το ποιος ψήφισε ΧΑ στα Ανώγεια

Ακολουθεί μια κωμική είδηση για το ποιος είναι ο μοναδικός ψηφοφόρος της ΧΑ στα Ανώγεια αφού απ'οτι διαδίδεται εάν αυτό αληθεύει η ΕΛ.ΑΣ διεξήγαγε έρευνα για το ποιος έριξε την ψήφο του στο κόμμα, και εάν αυτος ήταν ένστολος.

Το συγκεκριμένο «μυστήριο των Ανωγείων» απασχόλησε τα τελευταία 24ωρα την ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από αναρτήσεις στο facebook αλλά και σε ειδησεογραφικά site της περιοχής που αναφέρονται σε μία «πρωτοφανή ενέργεια αστυνομικού». Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. συγκέντρωσαν στοιχεία και αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά για ένστολο εμφανή υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής δεν ευσταθεί και δεν μπορεί να προκύψει από πουθενά ποιος ψήφισε την ΧΑ στα Ανώγεια.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ίσως είναι η μοναδική φορά τα τελευταία χρόνια που υπήρξε αστυνομική έρευνα για… ψήφο σε εκλογές. Στη μετεμφυλιακή περίοδο είχαν υπάρξει καταγγελίες για έρευνες από τη Χωροφυλακή σε χωριά για ψήφους σε κομμουνιστές υποψηφίους, ενώ τη δεκαετία του 1980 και του 1990 είχαν υπάρξει έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για ψηφοδέλτια με το σήμα της 17Ν κυρίως σε χωριά της Ηπείρου.
Σύμφωνα λοιπόν με ανάρτηση στο διαδίκτυο, «στο 59ο εκλογικό τμήμα στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων (αίθουσα 1) όπου ψηφίζουν εκλογείς που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Ανωγείων, υπήρξε ετεροδημότης ένστολος που μπροστά σε έκπληκτους παρευρισκόμενους έριξε το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής».
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα, στα Ανώγεια επί συνόλου 2.103 ψηφισάντων η Νέα Δημοκρατία πήρε 736 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ 446, η Ελιά 397, το ΚΚΕ 177, το Ποτάμι 87 ψήφους και η Χρυσή Αυγή ήταν στην τελευταία θέση με μία ψήφο (ποσοστό 0,05%).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία από ειδικούς εκλογικούς καταλόγους αστυνομικών, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ψήφισαν μαζικά Χρυσή Αυγή και το ποσοστό αυτό στην Αθήνα ίσως υπερέβαινε το 50%. Όμως αυτή η μοναδική ψήφος στα Ανώγεια που αποδόθηκε σε αστυνομικό αποτέλεσε αντικείμενο ειδικής έρευνας.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επιχείρησαν να έλθουν σε επαφή με άτομα που προχώρησαν στο Διαδίκτυο στις σχετικές αναφορές χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις και χωρίς να προσδιορισθεί για «ποιον αστυνομικό μιλούσαν».
Στη συνέχεια οι ερευνητές του «μυστηρίου» ήλθαν σε επαφή με τους δικαστικούς αντιπροσώπους στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι «είδαν κάποιον ένστολο ή οποιονδήποτε άλλον ψηφοφόρο να ρίχνει εμφανώς ψήφο στη Χρυσή Αυγή».
Ακολούθως κλήθηκαν για εξηγήσεις οι τρεις αστυνομικοί των Ανωγείων οι οποίοι ως ετεροδημότες ψήφισαν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. Όμως και οι τρεις αρνήθηκαν ότι προχώρησαν σε «φανερή ψηφοφορία» και πως κάποιος εξ αυτών έκανε την ενέργεια που του καταλογιζόταν.
Αν πάντως θέλουν να συνεχστεί αυτή η κωμωδία μπορούν να προχωρήσουν και σε δακτυλοσκόπηση και να εντοπίσουν τον συγκεκριμένο αστυνομικό, σε λίγο  όπως το πάνε θα καταργήσουν την μυστική ψήφο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου