Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Καιρός:για Κυριακή 22 Απριλίου 2018



Την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει κυρίως στα βορειοδυτικά και δυτικά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το πρωί, όσο και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Ένα απλό άγγιγμα, είναι σημάδι της δύναμης του ανθρώπου να εκφράσει τα συναισθήματά του


Είναι οξύμωρο, αλλά στη σημερινή εποχή όχι μόνο η υπερβολική χρήση της τεχνολογίας δεν μας έφερε κοντά, αλλά τουναντίον, μας έχει ψυχράνει και απομακρύνει από τις ζεστές και τρυφερές σχέσεις με τους άλλους. Είναι λυπηρό, αλλά πλέον δεν αγγιζόμαστε καθόλου ούτε αγκαλιάζουμε ο ένας τον άλλον.

Θεσσαλονίκη: Πρώτο βραβείο σε μαθητή για συγκλονιστική φωτογραφία!



Το πρώτο βραβείο στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2018 στη Φωτογραφία απέσπασε ο μαθητής της Γ’ Λυκείου του ΓΕ.Λ. Αξιού, Γιώργος Ρόμπας, ο οποίος αποτύπωσε με το φωτογραφικό φακό την αγωνία για το νέο, τον προβληματισμό και τη μελαγχολία για ό,τι αφήνει πίσω του το πρόσωπο που αναγκάζεται να ξενιτευτεί, καθώς το θέμα του διαγωνισμού ήταν «Μια ξενιτιά η πατρίδα σου».

Λυρίδες: Αύριο το βράδυ η πρώτη βροχή αστεριών της χρονιάς

Λυρίδες: Αύριο το βράδυ η πρώτη βροχή αστεριών της χρονιάς

Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, οι Λυρίδες, θα κορυφωθεί στον ουρανό του βορείου ημισφαιρίου, όπου ανήκει και η Ελλάδα, το βράδυ του Σαββάτου 21 Απριλίου προς χαράματα της Κυριακής 22 Απριλίου. Οι διάττοντες αστέρες θα είναι ορατοί μέχρι και τις 25 του μήνα, εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.

Χτύπησες παρκαρισμένο; Γιατί να σηκωθείς να φύγεις;

Ποια η λογική να χτυπήσεις παρκαρισμένο αμάξι και να σηκωθείς να φύγεις, εφόσον υπάρχουν οι ασφάλειες για να λύνουν τέτοια θέματα; Εσείς τι λέτε;

Για ποιο λόγο να χτυπήσεις παρκαρισμένο και να φύγεις; Όλοι μας γνωρίζουμε τουλάχιστον μια τέτοια περίπτωση (είτε για δικό μας αμάξι, είτε για αμάξι φίλου). Να πηγαίνεις δηλαδή το πρωί, να πάρεις το αυτοκίνητό σου για τη δουλειά και να βρίσκεις από μια απλή γρατζουνιά, μέχρι όλη την πλευρά τσαλακωμένη (φτερά, πόρτες, καθρέπτες κλπ), χωρίς να έχεις ιδέα πως έγινε και από ποιόν.

Αθήνα - Θεσσαλονίκη πιο γρήγορα από ποτέ: Τι αλλάζει στα ταξίδια μας (pics)


ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ «ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΕΛΟΣ»

Αθήνα Θεσσαλονίκη | Τρένο: «Πρεμιέρα» κάνει από το Σεπτέμβριο του 2018 το «Ασημένιο Βέλος» (σ.σ. «Frecciargento» στα ιταλικά), η υπερσύγχρονη αμαξοστοιχία που φέρνουν οι Ιταλοί στη χώρα μας και θα ενισχύσει τον ελληνικό σιδηρόδρομο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τι ισχύει για την πληρωμή φόρων με πιστωτικές κάρτες

Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ανοίξει στο δικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η εφαρμογή για την πληρωμή φόρων και άλλων οφειλών με πλαστικό χρήμα, δηλαδή πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Η σχετική απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης

Χάρτης Που Περιλαμβάνει Τις Αρχαίες Ελληνικές Αποικίες Μέχρι Τον 2ο Αιώνα Π.Χ

Μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα π.Χ είχαν καταγραφεί από τους γεωγράφους της αρχαιότητας πάνω από 1500 Ελληνικές πόλεις και αποικίες στις περιοχές της Μεσογείου, Ελληνικής Χερσονήσου ( Βαλκάνια), Ευξείνου Πόντου, και Βόρειας Αφρικής!Μάλιστα οι πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτάσει συνολικά τον 3ο αιώνα π.Χ κοντά στα 20.000.000!

Οι καπνιστές έχουν 88% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό πριν τα 50 χρόνια

Οι άνδρες έως 50 ετών που καπνίζουν, είναι πιθανότερο να πάθουν εγκεφαλικό και όσα περισσότερα τσιγάρα κάνουν, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Όλο και περισσότεροι νέοι ενήλικοι παθαίνουν ισχαιμικό εγκεφαλικό και το κάπνισμα είναι μια αιτία γι' αυτό. Προηγούμενη μελέτη είχε δείξει ότι όσο περισσότερο καπνίζει μια νέα γυναίκα, τόσο περισσότερο κινδυνεύει με εγκεφαλικό. Η νέα έρευνα δείχνει ότι το ίδιο συμβαίνει και με τους άνδρες.

Διαβάστε προσεχτικά: «Καταστάσεις Όργουελ και Σοβιετικά πρότυπα στην Ελλάδα»


Διαβάστε προσεχτικά: «Καταστάσεις Όργουελ και Σοβιετικά πρότυπα στην Ελλάδα»

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Τον τελευταίο καιρό αδειάζουν συνεχώς την κυβέρνηση!

Από την μία οι εσωκυβερνητικές δηλώσεις Φίλη πως οι συντάξεις από 1. Γενάρη του 2109 θα κατέβουν στα 450 ευρώ (μέσος όρος), από την άλλη η τοποθέτηση του ΔΝΤ, μέσω της επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρτν, ότι οι περικοπές ήταν αποκλειστική επιλογή της αριστερής κυβέρνησης.

Φόροι έως και 150 ευρώ σε χιλιάδες φοιτητές

Μια απίστευτη παγίδα σε βάρος χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι διαμένουν μακριά από τα σπίτια των οικογενειών τους στήνει φέτος το ΥΠΟΙΚ μέσω της απόφασης που εξέδωσε για τον καθορισμό της διαδικασίας ηλεκτρονικής συμπλήρωσης και υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 21/4/2018

                                                                    

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων