Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Καιρός:για Τρίτη 17 Απριλίου 2018Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ το μεσημέρι και απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση σποραδικών καταιγίδων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, όμως το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας.

Αν είσαι καλός με όλους, στο τέλος δε θα είσαι καλός με τον εαυτό σουΣτην ελαττωματική και σκάρτη κοινωνία όπου ζούμε υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που παραμερίζουν το «εγώ» τους, για να είναι καλοί με τους άλλους. Άνθρωποι εξυπηρετικοί, παραχωρητικοί, με μια διαρκή τάση να προσφέρουν χωρίς να ζητούν ανταλλάγματα. Δεν τους επηρεάζει η εκμετάλλευση που πιθανόν να δέχονται από κάποιους ενίοτε. Τρομάζουν στην ιδέα της άρνησης μην τυχόν και δυσαρεστήσουν όσους έχουν πλάι τους.

Η Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης

Από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου μέχρι σήμερα
Η Αγία Σοφία ως τη Στάση του Νίκα – Η ανέγερση του περίλαμπρου ναού από τον Ιουστινιανό – Η ιστορία της Αγίας Σοφίας τα επόμενα χρόνια – Η Αγία Σοφιά μετά την άλωση – Από το 1934 ως σήμερα.
Στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, Σάββατο του Λαζάρου για τους Ορθόδοξους και Μεγάλο Σάββατο για τους Καθολικούς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,

Ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος στην Γερμανία! Site έκανε… γκάλοπ για το δύσκολο όνομά του!Η πόλη Σβέρτε βρίσκεται στην άκρη της Κοιλάδας του Ρουρ, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Έχει 46.000 κατοίκους και εδώ και λίγες ημέρες ο δήμαρχος είναι καινούριος και... Έλληνας!

Με το εντυπωσιακό 56,3% o σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος κατάφερε να εκλεγεί από τον α’ γύρο, παρότι ο αντίπαλος στηριζόταν από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους. Ο νέος Δήμαρχος είναι 35 ετών, εκπαιδευτικός και οι δημότες του δυσκολεύονται να προφέρουν το όνομά του.

Χαμός από λαθρομετανάστες: Μπαίνουν ανενόχλητοι από τον Έβρο και πάνε μόνοι τους στην Αστυνομία


Χαμός από λαθρομετανάστες: Μπαίνουν ανενόχλητοι από τον Έβρο και πάνε μόνοι τους στην Αστυνομία

Εκατοντάδες είναι οι λαθρομετανάστες που συγκεντρώνονται καθημερινά έξω από την αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κινηθούν οι διαδικασίες και να πάρουν στα χέρια τους έγγραφα που θα τους επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα.

Προχωρούν οι διαδικασίες για δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στη Θεσσαλονίκη

Προχωρά ο Δήμος Θεσσαλονίκης τις διαδικασίες για την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στο χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή της Θέρμης. 
Η διοίκηση του κεντρικού Δήμου θα καταθέσει πρόταση στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής των κοιμητηρίων με Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο, με στόχο να καθοριστεί οικοδομήσιμος χώρος για την εγκατάσταση χρήσεων κοιμητηρίων και κέντρου αποτέφρωσης νεκρών. 

Οι αλλαγές που έρχονται σε Β', Γ' Λυκείου και Πανελλήνιες

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν  με το νέο εξεταστικό σύστημα των Πανελληνίων, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου θα εφαρμοσθεί το 2020.

Το νέο σύστημα θα αφορά τους φετινούς μαθητές της Α΄ Λυκείου, ενώ πέρα του εξεταστικού συστήματος, μεγάλες αλλαγές θα υπάρξουν και στη  Β΄ Λυκείου.

Ελληνικά drones με την τεχνογνωσία του ΑΠΘ


Πριν δύο χρόνια, ερευνητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είχαν παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το HCUAV RX-1, ένα μεγάλου μεγέθους Μη Επανδρωμένο ...

Αερόχημα (drone). Όπως τονίζει ο διευθυντής του Εργαστηρίου Μηχανικής Ρευστών και Στροβιλομηχανών του ΑΠΘ, Κυριάκος Υάκινθος,

Επιστροφή αναδρομικών σε 200.000 συνταξιούχους

Το υπουργείο Εργασίας εξασφάλισε το «ναι» των δανειστών και η παρακράτηση υπέρ ΑΚΑΓΕ επανυπολογίζεται, ώστε στις επικουρικές του Μαΐου να επιβληθεί με τις προβλεπόμενες προσαρμογές.
Με την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων Μαΐου έρχεται το βήμα διόρθωσης των κρατήσεων υπέρ ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) στις επανυπολογισμένες επικουρικές συντάξεις και σταδιακής επιστροφής των αναδρομικών ποσών στους δικαιούχους.

Τα παιδιά σταματούν να γράφουν ...λόγω υπολογιστώνΚαμπανάκι κινδύου από επιστήμονες για τη μαθησιακή ανάπτυξη των παιδιών...Εδώ και αιώνες, γράφουμε με το χέρι. Το smartphone και ο υπολογιστής το καθιστούν αυτό περιττό. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτό δεν βοηθάει στην ανάπτυξη των παιδιών, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit, επιλέγοντας μάλιστα να κάνει σήμερα την αξία του χειρογράφου πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Το πόσοι Ελληνες θα μείνουν ανασφάλιστοι ; Ε αυτό δεν τους ενδιαφέρει

Εσύ φίλε ,για να βγάλεις βιβλιάριο Υγείας ,θα πρέπει πλέον σε μια χώρα που μαστίζεται από ΑΝΕΡΓΙΑ ,να έχεις75 αντί για 50 ημερες εργασίας ανά έτος .
"Αν" σου κολήσει τα ένσημα το αφεντικό
Ο λαθρομετανάστης που θα φιλοξενηθεί όμως ,και που δεν έχει προσφέρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ στα Δημόσια ταμεία ,θα το παίρνει χωρίς καμμία προυπόθεση .

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/4/2018

                                                         

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων