Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Καιρός:για Τρίτη του Πάσχα 10 Απριλίου 2018.



Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, περιμένουμε την Τρίτη του Πάσχα 10 Απριλίου 2018. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 22 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 10 έως 26, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 27 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Συναίσθηση της αναπνοής: 4 ιδέες για το πώς η αναπνοή μπορεί να παράσχει θεραπευτικά οφέλη σε μυαλό και σώμα



Της Alexa Erickson


Πόσες φορές έχετε προετοιμαστεί και κάποιος σας έχει πει να «αναπνεύσετε»; Αυτή η μία λέξη έχει τόση μεγάλη δύναμη. Μόλις κάποιος μας επιστήσει την προσοχή στο ότι μας διέφυγε η αναπνοή μας, αμέσως παίρνουμε μια ανεκτική εισπνοή. Η αναπνοή είναι έμφυτη. Την κάνουμε χωρίς να σκεφτόμαστε επειδή το σώμα μας την απαιτεί για να επιβιώσει.

Ανέτειλε το έαρ! η ευωδία της Αναστάσεως


Ανέτειλε το έαρ! η ευωδία της Αναστάσεως

Δημήτριος Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς

«Χριστὸς Ανέστη αληθώς
και δίδαξε τσ’ ανθρώπους
πως ζουν εφήμερες χαρὲς
σε δανεισμένους τόπους»

«Το επ’ εμοί, εν όσω ζω και αναπνέω και σωφρονώ, δεν θα παύσω, ιδίως κατά τας πανεκλάμπρους ταύτας ημέρας, να υμνώ μετά λατρείας τον Χριστό μου, να περιγράφω μετ’ έρωτος την φύσιν και να ζωγραφώ μετά στοργής τα γνήσια ελληνικά έθιμα…. Αν επιλάθωμαί σου Ιερουσαλήμ, επιλησθείη η δεξιά μου, κολληθείη η γλώσσα μου τω λάρυγγί μου, εάν ου μη σου μνησθώ». (Παπαδιαμάντης).

Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ περικύκλωσε τις φυλακές της Αδριανούπολης με κρυπτοχριστιανούς



Τα τελευταία χρόνια από το Αεροδρόμιο της Αλεξανδρουπόλεως συνηθίζουν αργά το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου να λαμβάνουν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ όχι μόνο οι ενορίες της Ακριτικής μας αυτής Πόλης αλλά και οι μυστικές ενορίες των κρυπτοχριστιανών της Κωνσταντινούπολης.
Κάποιοι αδελφοί γείτονες συνηθίζουν να λαμβάνουν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ και μετά οδικώς να το μοιράζουν- να το μεταλαμπαδεύουν στους πιστούς τούρκους χριστιανούς της ΠΟΛΗΣ.

Προσδοκώ Ανάσταση… προσδοκώ νέα ζωή!

Προσδοκώ Ανάσταση… προσδοκώ νέα ζωή!

Προσδοκώ νέα ζωή. Απαλλαγμένη από όσα τη βάραιναν, όσα την μείωναν, όσα την εξεφτέλιζαν.

Απαλλαγμένη από το ψέμα, από την προδοσία, από την υποκρισία, από την ανηθικότητα.
Προσδοκώ ελπίδα. Για έναν καλύτερο κόσμο, για ένα καλύτερο αύριο, για έναν καλύτερο άνθρωπο. Για έναν άνθρωπο ταπεινό, φωτεινό, που να πατάει γερά στη γη, μα να ‘χει τα μάτια του στραμένα πάντα ψηλά…

Γεώργιος Βουλγαρίδης: Ο βιολόγος που επινόησε το «ανδρικό τεστ- Παπ» δίνει καίριες απαντήσεις



Mια πρωτοπόρο ανάλυση, αντίστοιχη του γυναικείου τεστ-Παπ, επινόησε ο Έλληνας βιολόγος, Γεώργιος Βουλγαρίδης για την υγεία του άνδρα. Το andro-test είναι η ανάλυση σπέρματος που πληροφορεί τον άντρα για την υγεία του γεννητικού του συστήματος. «Δεν πρόκειται απλώς για ένα ακόμη τεστ, αλλά για μια νέα τάση που θα μάθει τους άντρες να νοιάζονται για την υγεία τους» αναφέρει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γεώργιος Βουλγαρίδης.

Γιατί τσουγκρίζουμε τα αυγά το Πάσχα;

Το αυγό αποτελεί σύμβολο της γέννησης του κόσμου και του κύκλου της ζωής, δεν είναι λοιπόν περίεργο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πασχαλινού τραπεζιού, μιας και το Πάσχα, με την Ανάσταση του Χριστού, γιορτάζουμε τη νίκη της ζωής επί του θανάτου.

Πλέον, συναντάμε βαμμένα αυγά σε διάφορα χρώματα και με πολλά και ευφάνταστα σχέδια, ωστόσο παραδοσιακά βάφονται κόκκινα, ενώ η μέρα που γίνεται το βάψιμο τους είναι η Μεγάλη Πέμπτη.

Πόσο επιτρέπεται να πιεις από κάθε ποτό, για να περάσεις το αλκοτέστ

Με δεδομένο ότι πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν να περάσουν το Πάσχα μακριά από τα σπίτια τους, με δεδομένο, επίσης ότι τις μέρες αυτές το αλκοόλ ρέει άφθονο, αρμόδιοι φορείς εφιστούν την προσοχή των οδηγών. 

Μεταξύ άλλων και η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία η οποία υπενθυμίζει ότι οποιαδήποτε χρήση αλκοόλ σε συνδυασμό με την οδήγηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Τα νέα δεδομένα στις φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα κερδίσετε έκπτωση φόρου

Αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του Τaxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2017 και η οποία θα κλείσει στα τέλη Ιουνίου.
Με απόφαση που υπέγραψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής δίνεται προθεσμία έως τις 30 Μαρτίου στις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Τaxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2017.

Ήθη και έθιμα του Πάσχα σε όλη την Ελλάδα.


  • Μετά την Ανάσταση, ακολουθεί χορός και τραγούδι σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 
  • Από τους «λάκκους» της Λιβαδειάς μέχρι το έθιμο της «Κούνιας» στην Κύθνο, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζεται το αναστάσιμο μήνυμα.
Μακεδονία.
Παλαιότερα στη... Μακεδονία η νοικοκυρά έβαζε το πρώτο αυγό στο εικονοστάσι, από όπου το έβγαζε με την πυροστιά μόνο όταν έβρεχε ή άστραφτε, για να «ξορκίσει» το χαλάζι και τις πλημμύρες.

Τι ισχύει για την Κάρτα Καυσαερίων και τα πρόστιμα

Όλα τα οχήματα είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν ΚΕΚ (Κάρτα Ελέγχου Καυσαερίων)  ένα χρόνο από την πρώτη ημέρα κυκλοφορία τους και να την ανανεώνουν υποχρεωτικά κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία το δελτίο τεχνικού ελέγχου από το ΚΤΕΟ επέχει θέση ΚΕΚ με χρονική ισχύ ίση με αυτήν της κάρτας. Μετά το χρονικό διάστημα του 1 έτους το όχημα υποχρεούται να εφοδιασθεί με ΚΕΚ.