Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Καιρός:για Μέγα Σάββατο 7 Απριλίου 2018



Το Μέγα Σάββατο 7 Απριλίου 2018, αναμένονται τοπικές βροχές κατά κύριο λόγο στο Αιγαίο, την Θράκη, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά Ελλάδα, και την Πελοπόννησο, ενώ λίγες σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στην Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη. Σταδιακά και από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο, και θα εξασθενήσουν.

Γιατί συμβαίνουν κακά πράγματα στους καλούς ανθρώπους;



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ: Γιατί συμβαίνουν κακά πράγματα στους καλούς ανθρώπους; ή (ακόμα πιο στοχαστικά) «γιατί καλά πράγματα συμβαίνουν στους κακούς ανθρώπους;»
Συχνά απλώς σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και λέμε «Η ζωή δεν είναι δίκαιη», ωστόσο αυτή δεν είναι μια σωστή δήλωση γιατί η ζωή όντως είναι δίκαιη. Όλοι δημιουργούμε την πραγματικότητα μας χρησιμοποιώντας τους ίδιους κανόνες με τους άλλους. Μόνο που οι κανόνες δεν σχετίζονται με το καλό και το κακό.

Οι Σουηδοί αργούν αλλά ξυπνούν. Γιατί δεν θέλουν την κατάργηση των μετρητών και τι τους φοβίζει.


Οι Σουηδοί αργούν αλλά ξυπνούν. Γιατί δεν θέλουν την κατάργηση των μετρητών και τι τους φοβίζει.

Είναι δύσκολο να υποστηρίξουμε ότι δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε την κυβέρνηση όταν η κυβέρνηση δεν είναι πραγματικά τόσο κακή. Αυτό είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μικρός αλλά αυξανόμενος αριθμός Σουηδών, που ανησυχούν για τη βιασύνη της χώρας τους να αγκαλιάσουν μια κοινωνία χωρίς μετρητά.

Υποχρεωτικό σε όλα τα αυτοκίνητα το σύστημα eCall

Το σύστημα αυτό θα μπορεί να ενημερώνει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για όλες τις πληροφορίες που πρέπει να ξέρουν για να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος.

Όλα τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να δίνουν την δυνατότητα στον οδηγό να καλεί τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό που τέθηκε σε ισχύ από το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Οι Τούρκοι είχαν αφαιρέσει τους πασσάλους της συνοριακής γραμμής για να αιχμαλωτίσουν τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς!


Οι Τούρκοι είχαν αφαιρέσει τους πασσάλους της συνοριακής γραμμής για να αιχμαλωτίσουν τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς!

Νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι “αρκετές ημέρες πριν από το επεισόδιο με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία μονομερώς ειχε αφαιρέσει πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά την συνοριακή γραμμή” όπως αναφέρει το Hellas Journal.
Παράλληλα ένα έγγραφο με ημερομηνία 17 Μαρτίου δείχνει ότι οι Τούρκοι έκοψαν κάθε επικοινωνία που υπήρχε σήμερα με τις ελληνικές μεθοριακές μονάδες για την επίλυση μεθοριακών “επεισοδίων”.

Χαλκιδική: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Παλιούρι μετά από σφοδρή κακοκαιρία



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιζτζικώστα, η περιοχή Παλιουρίου του Δήμου Κασσάνδρας, έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου Κασσάνδρας και της Αντιπεριφέρειας Χαλκιδικής.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η περιοχή του Παλιουρίου, που επλήγη πρόσφατα από δυσμενή καιρικά φαινόμενα ισχυρών βροχοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων εμφανίζει εικόνα μεγάλης καταστροφής, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου. Οδικές και άλλες δημοτικές υποδομές, όπως αγροτικοί δρόμοι και αντλιοστάσια έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες, καθώς και έξι κατοικίες.

Τι ισχύει για την εφορία και το εισόδημα των συζύγων μετά το διαζύγιο

Κατά τη διάταξη του άρθρου 1400 του Αστικού Κώδικα, αν ο γάμος λυθεί ή ακυρωθεί και η περιουσία του ενός συζύγου έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια του γάμου, ο άλλος σύζυγος, εφόσον συνέβαλε με οποιοδήποτε τρόπο στην αύξηση αυτής της περιουσίας, δικαιούται να απαιτήσει την απόδοση του μέρους της αύξησης, το οποίο προέρχεται από τη δική του συμβολή.

«Πώς Ανακαλύψαμε Το Αόρατο Όργανο Του Σώματος Και Φιλοδοξούμε Να Νικήσουμε Τον Καρκίνο»

Ο 38χρονος ομογενής γαστρεντερολόγος από το Μεγανήσι της Λευκάδας είναι μέλος ειδικευμένης ομάδας επιστημόνων που ανακάλυψαν την εβδομάδα που πέρασε τη «βιολογική νεροτσουλήθρα» του ανθρώπινου οργανισμού, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την Ιατρική
Με την ανακάλυψη μιας καινούριας ηπείρου στην υδρόγειο ισοδυναμεί ο εντοπισμός του μυστηριώδους οργάνου που βαφτίστηκε interstitium.

Πανελλαδικές 2018: Πότε ξεκινούν - Δείτε ολόκληρο το αναλυτικό πρόγραμμα



Στις 7 και 8 Ιουνίου 2018 θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις φέτος, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, που αναρτήθηκε σήμερα. Το πρόγραμμα δεν κρύβει εκπλήξεις και, ως είθισται, οι υποψήφιοι θα «μπουν στον στίβο» των εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Ελληνικά Τελωνεία: Διαμάντια, χέλια αλλά και… κροκόδειλοι δεσμεύτηκαν το 2017

Χέλια, κροκόδειλοι και διαμάντια βρίσκονται μεταξύ των ειδών που δεσμεύτηκαν στα τελωνεία το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε η γενική διεύθυνση της ΑΑΔΕ.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις είναι οι εξής:

Kαπνικά προϊόντα:

  1. Το Γ' Τελωνείο Πειραιά κατέσχεσε συνολικά 51.280.000 τεμάχια τσιγάρα.
  2. Το Α' Τελωνείο Θεσσαλονίκης κατέσχεσε συνολικά 47.877.600 τεμάχια τσιγάρα.

Πώς θα μεταφερθεί το Άγιο Φως σε όλη την Ελλάδα

Τρεις θα είναι οι έκτακτες πτήσεις που θα μεταφέρουν το Άγιο Φως από Αθήνα σε Λάρισα, Λήμνο, Σάμο, Χίο, Κεφαλονιά και Ιωάννινα, ενώ με εννέα προγραμματισμένες πτήσεις θα γίνει η μεταφορά του προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ρόδο, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Μύκονο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/4/2018

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων