Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Καιρός:για Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018



Την Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018 αναμένονται βροχές σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα, ενώ καταιγίδες αναμένονται κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Στις νησιωτικές περιοχές οι βροχοπτώσεις θα είναι ασθενέστερες και τοπικού χαρακτήρα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 23, και στην Κρήτη από 8 έως 21.

Να βρίσκεις πάντα στον καθένα το καλό, για να αντανακλά και σε σένα…



Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που κάποτε συνάντησες.. όλες εκείνες οι απαντήσεις που πήρες σε κάθε ερώτηση που τόλμησες να κάνεις σε όποιον άγνωστο έτυχε να βρεθεί στο πέρασμά σου, από ένα αεροδρόμιο, σε μια άγνωστη πόλη, σε ένα τρένο εκεί στο πουθενά, στο καφέ εκείνο το καλλιτεχνικό… όλα εκείνα τα ερωτήματα που έκανες και τις απαντήσεις που πήρες όταν τις χρειαζόσουν περισσότερο από τον αέρα που ανέπνεες. Ακόμα και εκείνες που δεν πήρες με λέξεις αλλά με εικόνες, με σημάδια, με βλέμματα.

Ενδιαφέρον! Λευκός Πύργος: Εσύ Ξέρεις Πώς Πήρε Το Όνομά Του Το Σύμβολο Της Θεσσαλονίκης;

Ποια είναι η Ιστορία του Μνημείου – Συμβόλου της Θεσσαλονίκης. Από «Πύργος του Αίματος» έγινε σε μία νύχτα «Λευκός Πύργος». Οι ονομασίες και η αλλαγή χρήσης του ανά τους αιώνες 
Οχυρωματικό έργο οθωμανικής κατασκευής του 15ου αιώνα, ο Λευκός Πύργος υψώνεται ακόμη στην παραλία της Θεσσαλονίκης και αποτελεί το Σύμβολο της πόλης.

ΟΑΕΔ: Από 12 Απριλίου οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις



Ο ΟΑΕΔ, με εγκύκλιο του, καλεί τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους αλλά και παρόχους κατασκηνωτικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2018 να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από τις 12.04.2018 έως την 01.05.2018.
Ειδικότερα σε ανακοίνωση του, ο ΟΑΕΔ, σημειώνει:

Τσεκούρι ως και 30% στις συντάξεις ενστόλων

Γερό ψαλίδι στις πρώτες συντάξεις αποστράτων με τον νόμο 4387/2016 (γνωστός ως «νόμος Κατρούγκαλου»), καθώς οι μειώσεις στα μικτά ποσά φτάνουν στο 54,2% και στα καθαρά, προ φόρου, στο 30,8%.
Οι νέες συντάξεις αφορούν όσους αποστρατεύτηκαν από Ιούλιο 2016 και μετά, γιατί από τότε ορίστηκε στον νόμο ότι θα ισχύσει ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για τους «ένστολους», και όχι από 13/5/2016 που ισχύει για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους.

Εισέπραττε Παράνομα Επί 22 Έτη Τη Σύνταξη Του Πατέρα Της -Εγινε Διοικήτρια Νοσοκομείου Επί ΣΥΡΙΖΑ

Για ευνοιοκρατική τοποθέτηση υπαλλήλου σε θέση διοικήτριας νοσοκομείου που δεν λειτουργεί, κατηγορεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ η συγκεκριμένη γυναίκα εισέπραττε παράνομα επί 22 χρόνια τη σύνταξη του πατέρα της.

Πότε η Τροχαία αφαιρεί πινακίδες και δίπλωμα

Από τις 30 Μαρτίου έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ και πλέον οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλιώς θα χάνουν δίπλωμα και πινακίδες!

Συγκεκριμένα στο νέο ΚΟΚ υπάρχουν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με την επικινδυνότητά τους για τη ζωή, την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των χρηστών του οδικού δικτύου, την υποχρέωση για ιδιαίτερη μέριμνα και προστασία για τα άτομα με αναπηρία, την πρόληψη της πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και τις επιπτώσεις της παράβασης στην οδική ασφάλεια.

Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ



Τι συμβαίνει με το νερό;

Η πρόσφατη μεγάλη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης μας ταλαιπώρησε πολύ όλους και μάλιστα σε μια στιγμή που η Θεσσαλονίκη έρχεται πάλι αντιμέτωπη με την απειλή ιδιωτικοποίησης του πιο σημαντικού και ζωτικού κοινού αγαθού: του νερού.

ESP: Πώς λειτουργεί τελικά;

Μάθε τώρα, όσο πιο απλά γίνεται, πως λειτουργεί το σύστημα ESP αλλά και πόσες φορές σε έχει σώσει χωρίς να το έχεις αντιληφθεί. Ένα σύστημα το οποίο βρίσκεται σε όλα τα αυτοκίνητα με εντολή από τον νόμο.

Τα αυτοκίνητα πλέον, τις κρίσιμες στιγμές παίρνουν τον έλεγχο από τον οδηγό και αυτό είναι κάτι που επιβάλλει ο νόμος.

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν άθληση για όλους στη Νέα Παραλία – Όλο το πρόγραμμα!

Φωτ. αρχείου.
Συνεχίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα «Άθληση και Ψυχαγωγία στη Φύση», στο πλαίσιο της ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού. Ο νέος κύκλος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, στη Νέα Παραλία, στο χώρο του Πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής.
Το πρόγραμμα υλοποιείται τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη),και περιλαμβάνει εναλλακτικές μορφές άσκησης: Γενική Φυσική Κατάσταση (Cross Training), Yoga, Pilates και προπόνηση με ιμάντες TRX, για εφήβους (άνω των 15 ετών) και ενήλικες, με καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι μπορούν να υποδεικνύουν την ιδανική επιλογή για κάθε ενδιαφερόμενο.

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ για όσους φύγουν το Πάσχα

Χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών δίνει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με αφορμή το γεγονός ότι οι πολίτες θα μετακινηθούν κατά την εορταστική περίοδο.

Οι συμβουλές αφορούν την ασφάλεια του σπιτιού, το ταξίδι και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/4/2018

                                                                

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων