Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τμήματα, με πιθανότητα για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο περιμένουμε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 11 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ζωή είναι επιλογή μας και οι επιλογές μας η ζωή μας!


Θα ήθελα να ξεκινήσω αυτό το άρθρο, αναφέροντας τα αποφθέγματα δύο πολύ σημαντικών ανθρώπων – σίγουρα υπάρχουν και τόσα άλλα! – που άνοιξαν το δρόμο στις παρακάτω σκέψεις μου.

«Ο άνθρωπος είναι οι επιλογές του» – Ζαν-Πωλ Σαρτρ, 1905-1980, Γάλλος φιλόσοφος
«Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας» – Αλμπέρ Καμύ, 1913-1960, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1957

Η φυματίωση είναι παρούσα στην Ελλάδα, τονίζουν οι επιστήμονες

Η φυματίωση είναι εδώ και θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια για την εξάλειψή της, συμφώνησαν οι ειδικοί επιστήμονες σε σημερινή συνάντησή τους, με θέμα «Το σύγχρονο πρόσωπο της φυματίωσης».

Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες, η φυματίωση αποτελεί την 9η συχνότερη αιτία θανάτου και το συχνότερο αίτιο θανάτου από λοιμώδες νόσημα παγκοσμίως, προκαλώντας περισσότερους από 4.500 θανάτους την ημέρα, σημείωσαν οι ειδικοί.

Ζεόλιθος: 6 Λόγοι Για Να Τοποθετήσετε Πέτρες Ζεόλιθου Μέσα Στο Σπίτι Σας!

Πριν ασχοληθούμε πιο εξειδικευμένα με τον ζεόλιθο, ας εξηγήσουμε με μιά λέξη τι είναι αυτό το εξαιρετικό υλικό. Είναι ένα είδος πετρώματος, πέτρες! Πέτρες που έχουν την ιδιοτητα να καθαρίζουν τον αέρα, να αρωματίζουν και να απορροφά την ανεπιθύμητη υγρασία.
Ενώ οι περισσότερες πέτρες έχουν αποκλειστικά διακοσμητικό χαρακτήρα για τους υπαίθριος χώρους, τον ζεόλιθο θα πρέπει να τον καλωσορίζετε στο σπίτι σας με ανοιχτές αγκάλες.

Αυτά που δεν διδάσκει το "ελληνικό" σχολείο...


Γράφει ο Νεκτάριος Δαπέργολας
Διδάκτωρ Ιστορίας
Και επειδή βέβαια δεν έχει νόημα να τιμάς τους ήρωες που κάποτε λευτέρωσαν με αίμα και θυσίες αυτή τη γη, παρά μονάχα μέσα από τις δικές τους πράξεις (και όχι με τα κούφια λόγια τα δικά μας),

Φυσικό αέριο σε 43 πόλεις σε όλη την Ελλάδα μέχρι το 2021 – Σε ποιες περιοχές στην Δ. Μακεδονία (Του Χάρη Φλουδόπουλου – capital.gr)

Επενδύσεις επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε 43 πόλεις και νησιά ανά την Ελλάδα περιλαμβάνει το πενταετές πρόγραμμα ανάπτυξης του δικτύου 2017 – 2021  που έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Η εταιρεία προβλέπεται να επενδύσει κοντά στα 180 εκ. ευρώ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η ανάπτυξη δικτύων και για μεγάλα νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Λέσβος, η Σάμος και η Χίος.

Πανελλήνιες 2018: Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι για τα ειδικά μαθήματα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλήνιες 2018 και τα ειδικά μαθήματα. Τι πρέπει να έχουν υπόψη τους οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Για την εισαγωγή στο πρώτο εξάμηνο σπουδών Σχολών ή Τμημάτων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης οι υποψήφιοι φοιτητές εξετάζονται υποχρεωτικά σε ένα ή δύο ειδικά μαθήματα κατά περίπτωση. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τις Πανελλήνιες 2018 και τα ειδικά μαθήματα.

Επιστολή διαμαρτυρίας Κυρίζογλου στην ΕΡΤ 3 για τη μη κάλυψη της τελετής ονοματοδοσίας της Πλατείας Εμμανουήλ Παππά


undefined

Με επιστολή του προς τη διοίκηση της ΕΡΤ-3, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης  και πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για τη μη-κάλυψη της τελετής ονοματοδοσίας της Πλατείας Εμμανουήλ Παππά το περασμένο Σάββατο 24/03.
Συγκεκριμένα στην επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ-3 κ. Αλέξανδρο Κάντερ - Μπαξ καθώς και το Διευθυντή Ειδήσεων κ. Χρήστο Γιαννούλη τονίζει τη θλίψη του για την κάλυψη της εξαιρετικά σημαντικής εκδήλωσης, ίσως της μοναδικής με ιστορική σημασία στη Θεσσαλονίκη,

ΣτΕ: Ίδιοι περιορισμοί για ηλεκτρονικό και παραδοσιακό τσιγάρο

Με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκε ότι παραδοσιακό τσιγάρο και το ηλεκτρονικό υπάγονται στους ίδιους περιορισμούς!
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στους ίδιους χώρους που απαγορεύεται η χρήση του παραδοσιακού τσιγάρου, απαγορεύεται και η χρήση του ηλεκτρονικού και επιπλέον ότι υπόκεινται στους ίδιους διαφημιστικούς περιορισμούς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το νόμο 4419/2016 έχουν επιβληθεί περιορισμοί και απαγορεύσεις στη διαφήμιση, στην πώληση και τη χρήση του συμβατού τσιγάρου και τον προϊόντων καπνού (απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, μεταφορικά μέσα, κ.λπ., δημιουργία χώρων καπνίσματος σε καζίνο, κέντρα διασκεδάσεως, κ.ά.), όπως επίσης προβλέπεται και η επιβολή κυρώσεων σε βάρος των παραβατών. Ακόμη, με μια σειρά υπουργικών αποφάσεων καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας των χώρων καπνίσματος, το ύψος των προστίμων για τους παραβάτες, κ.λπ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 704/2018 απόφασή της (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Σπυρίδων Μαρκάτης) απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικού Τσιγάρου, που ζητούσε να ακυρωθεί μια σειρά υπουργικών αποφάσεων για την απαγόρευση καπνίσματος στους Δημόσιους χώρους, τους περιορισμούς στη διαφήμιση προϊόντων καπνού, κ.λπ. Ο Σύνδεσμος υποστήριζε ότι προκαλεί δυσμενείς οικονομικές συνέπειες η απαγόρευση, η διαφήμιση, κ.λπ. του ηλεκτρονικού τσιγάρου και η εξομοίωση του με το συμβατό τσιγάρο.Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμούς όλους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου επισημαίνοντας ότι η βλάβη την οποία επικαλείται δεν προκαλείται από τις προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις αλλά ευθέως από το νόμο 4419/2016. Επιπλέον, υπογραμμίζεται στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ότι ο Σύνδεσμός, μπορεί να αξιώσει χρηματική αποζημίωση σύμφωνα με το άρθρο 105 εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα εφόσον από την εφαρμογή του νόμου 4419/2016δέχθηκε οικονομική ζημιά, όπως και να αξιώσει αποζημίωση για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί (και τα μέλη του) από την εφαρμογή του επίμαχου νόμου.

http://thessbomb.blogspot.gr/

Πότε θα αρχίσει να εξασθενεί το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης



Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος του ΕΑΑ



Το νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα είναι πιο συνηθισμένο και δεν έχει την ένταση του αντίστοιχου φαινομένου της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τους διευθυντές ερευνών του Ινστιτούτου Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), Κώστα Λαγουβάρδο και Βάσω Κοτρώνη, υπεύθυνοι της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του EAA. 

Έρχεται το περιουσιολόγιο: Ό,τι δεν δηλώνεται θα… δημεύεται!

Των Σ. Σταυροπιερράκου & Δ. Χριστούλια
Να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και να μην υπάρξει ολιγωρία στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό τον Μάρτιο του 2019

Οι πολιτικές εφημερίδες 27/3/2018

                                                                   

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων