Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Κυριακή 25 Μαρτίου 2018.



Νεφώσεις με λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο, περιμένουμε την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018. Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι ελαφρώς εντονότερα στην Ανατολική Θεσσαλία. Μετά το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα στη Θεσσαλία, στην Κεντρική Μακεδονία και στη Δυτική Στερεά.

Μάνος Χατζηδάκις: Το νησί των συναισθημάτων.



Μία πολύ ευαίσθητη ιστορία που έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκης, για την αγάπη και την αντοχή της στον χρόνο.

“Μια φορά κι έναν καιρό, υπήρχε ένα νησί στο οποίο ζούσαν όλα τα Συναισθήματα. Εκεί ζούσαν η Ευτυχία, η Λύπη, η Γνώση, η Αγάπη και όλα τα άλλα συναισθήματα. Μια μέρα έμαθαν ότι το νησί τους θα βούλιαζε και έτσι όλοι επισκεύασαν τις βάρκες τους και άρχισαν να φεύγουν.

Ξημερώματα Κυριακής αλλάζει η ώρα



Από την ερχόμενη Κυριακή θα ισχύσει η θερινή ώρα. Τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, στις 03:00, θα γυρίσουμε το ρολόι μία ώρα μπροστά, δηλαδή η ώρα θα δείχνει 04:00, ώστε να μπούμε στην θερινή ζώνη ώρας.

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Δείτε την υπέροχη φωτογραφία με τις Ελληνικές πόλεις μας στην Τουρκία, που κάνει το γύρω του διαδυκτίου κι έχει… πανικοβάλει τους γείτονες!

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρείς.. 42 αρχαίες Ελληνικές πόλεις με 100% Ελληνικά ονόματα βρίσκονται μέχρι και σημέρα στην τουρκία του Ερντογάν, που θέλει και το μισός μας Αιγαίο. Μήπως καλύτερα, να μας δώσεις εσύ πίσω, την μισή… Τουρκία;;;

Δείτε την υπέροχη φωτογραφία με τις Ελληνικές πόλεις μας στην Τουρκία, που κάνει το γύρω του διαδυκτίου κι έχει… πανικοβάλει τους γείτονες!

Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ. ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΕ ΠΡΟΣΤΥΧΗ «ΠΑΣΑΡΕΛΑ»

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος ...

Ελληνίδες και Έλληνες χρόνια πολλά.

Θα θυμάστε βέβαια , τόσους και τόσους ανθέλληνες και Χριστιανομάχους, που επί σειρά ετών βγάζουν την χολή τους ΚΑΙ κατά του θεσμού των Ελληνικών παρελάσεων.

Συνταγή αυτοάμυνας: Φτιάξτε μόνοι σας σπρέι πιπεριού με υλικά που έχετε στο σπίτι σας

Συνταγή αυτοάμυνας: Φτιάξτε μόνοι σας σπρέι πιπεριού με υλικά που έχετε στο σπίτι σας

Είναι γνωστό ότι το σπρέυ πιπεριού στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή απαγορεύεται από το νόμο. Η παρακάτω συνταγή προτείνεται και είναι εύκολη, δεν συγκαταλέγεται στις απαγορεύσεις του νόμου – αφού δεν περιέχει προωθητικό αέριο, ούτε απαγορευμένη ουσία και το σημαντικότερο μπορεί να παρασκευασθεί ακόμα και από παιδιά μέσα σε λίγα λεπτά.

Η «Επιτροπή αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» προσυπογράφει το εξώδικο προς τους 300 της Ελληνικής Βουλής

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Όπως είναι γνωστό, οι ανά τον κόσμο «Παμμακεδονικές Ενώσεις» και η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων» απέστειλαν πρόσφατα σε όλα τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου μια εξώδικο πρόσκληση με την οποία υποστηρίζουν την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος πριν από οποιαδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια, η οποία ενδεχομένως θα περιλαμβάνει το όρο «Μακεδονία» στην ονομασία του γειτονικού κρατιδίου.

ΕΚΤ: Η Ελλάδα στις χώρες της Ευρωζώνης με τη μεγαλύτερη γήρανση πληθυσμού!



Η Ελλάδα έχει έναν από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς στην Ευρωζώνη, μία τάση που αναμένεται να συνεχισθεί και τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με στοιχεία άρθρου που δημοσιεύεται στο οικονομικό δελτίο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Το άρθρο των Carolin Nerlich και Joachim Schroth, με τίτλο «Η οικονομική επίπτωση από τη γήρανση του πληθυσμού και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις»,

Πού αυξάνονται - πού μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες. Ανατροπές σε φόρους και δημοτικά τέλη

Μπορεί οι φορολογούμενοι να περίμεναν γενικευμένες μειώσεις των αντικειμενικών αξιών λόγω της κατάρρευσης της κτηματαγοράς στα χρόνια της κρίσης, ωστόσο στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι τιμές ζώνης πρόκειται να αυξηθούν!
Ο λόγος; Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι σε πολλές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες ήταν τόσο χαμηλές που ακόμη και μετά την κρίση παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τις εμπορικές αξίες.

Ο Τραμπ τίμησε την 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο



«Οποιαδήποτε πρόκληση κι αν εμφανιστεί στο μέλλον, θα την αντιμετωπίσουμε μαζί»


Στις κοινές αξίες που διέπουν τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που παρέθεσε την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τονίζοντας ότι Ελλάδα και ΗΠΑ «θα αντιμετωπίσουν μαζί οποιαδήποτε πρόκληση κι αν εμφανιστεί στο μέλλον».

Μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, Άδειες Κυκλοφορίας και Πινακίδες μόνο σε ΚΕΠ και ΕΛΤΑ

Μόνο στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και στα ΚΕΠ θα εκδίδονται πλέον οι αιτήσεις έκδοσης για Άδειες Κυκλοφορίας και Πινακίδων χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τι έγγραφα θα παραλαμβάνουν οι αγοραστές αυτοκινήτων ώστε να μπορούν να τα ασφαλίζουν ή να μεταβούν στο εξωτερικό.

Ωστόσο στελέχη της αγοράς ανησυχούν σχετικά με τις καθυστερήσεις που θα προκληθούν στην έκδοση των νέων Αδειών Κυκλοφορίας και βέβαια πως ο νέος κάτοχος θα μπορεί να ασφαλίσει το όχημά του ή να ταξιδέψει οδικώς στο εξωτερικό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/3/2018