Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018.



Νεφώσεις με τοπικές βροχές στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, με εντονότερα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, περιμένουμε έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη σχετική βελτίωση στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα ενταθούν και γενικευτούν εκ νέου, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Η ευτυχία είναι σχετική – Ινδικό παραμύθι



Ένα κοράκι ήταν πολύ ευχαριστημένο με τη ζωή του. Μια μέρα όμως, είδε έναν κύκνο ολόλευκο και σκέφθηκε ότι αυτός θα έπρεπε να είναι ο ευτυχέστερος των πουλιών. Του είπε λοιπόν ότι σίγουρα θα είναι το πιο ευτυχισμένο πουλί. Ο κύκνος του απάντησε ότι για κάμποσο καιρό πίστευε ότι όντως ήταν το πιο ευτυχισμένο πουλί, μέχρι που συνάντησε έναν παπαγάλο που το φτέρωμά του είχε δύο χρώματα. Είπε λοιπόν ο κύκνος στο κοράκι ότι ο παπαγάλος θα έπρεπε να είναι το ευτυχέστερο όλων των πουλιών.

Αφρικανική σκόνη: Γιατί είναι επικίνδυνη για την υγεία, ποιοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες


Η αφρικανική σκόνη επισκέπτεται όλο και πιο συχνά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια λόγω του φαινομένου της ερημοποίησης που καταγράφεται στη Σαχάρα.

Η ερημοποίηση της Σαχάρας προχωρά μάλιστα με ανυπολόγιστα ταχείς ρυθμούς, με αποτέλεσμα οι έρημες περιοχές να επεκτείνονται εις βάρος των καλλιεργήσιμων εκτάσεων, αυξάνοντας τις ποσότητες της σκόνης που μεταφέρονται στην ατμόσφαιρα.

ΣΟΚ: Νεκρή 18χρονη - Τη «σκότωσε» το κινητό της


Σοκ έχει προκαλέσει η ανείπωτη τραγωδία που έλαβε χώρα στο Kheriakani της Ινδίας.

Μια 18χρονη έχασε τη ζωή της, όταν εξερράγη το κινητό της τηλέφωνο την ώρα που συνομιλούσε με συγγενικό της πρόσωπο.

Το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας εξερράγη ξαφνικά, τη στιγμή που το έβαλε να φορτίσει.

Στην Deutsche Telekom για 284 εκατ. ευρώ το 5% του ΟΤΕ

Στη Deutsche Telekom περνά και το 5% του ΟΤΕ, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ, άσκησε το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την απόκτηση των 24.507.520 κοινών ονομαστικών μετοχών του Οργανισμού,
σύμφωνα με τους όρους 8.4 και 8.6 της συμφωνίας μετόχων μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας.

Έλληνας ο «Top Gun» του ΝΑΤΟ -Κορυφαίος πιλότος ο σμηναγός Βασίλης Καλογερίδης με καταγωγή από το Παρανέστι Δράμας



Ο Σμηναγός Ιπτάμενος της 335 Μοίρας Βασίλης Καλογερίδης ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα ψηφίστηκε ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς, «Course Warrior», που μεταφράζεται ως ο Ιπτάμενος που θα επέλεγα να πετάξω μαζί του σε πολεμικές επιχειρήσεις.....

Εξετάζεται αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες φέρεται να εξετάζει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να διαρκεί  12 μήνες -αντί εννέα μήνες, όπως ισχύει σήμερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το σχέδιο –το οποίο έχει κατατεθεί και στο πρόσφατο παρελθόν- προβλέπει αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς από εννέα μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες και για αεροπορία και ναυτικό στους 15 μήνες –από 12 που είναι σήμερα.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Το 2019 ξεκινούν(;) τα δοκιμαστικά δρομολόγια


Το ανέκδοτο της ημέρας.



Το 2019 ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό στη Θεσσαλονίκη και τον Νοέμβριο του 2020 παραδίδεται στους Θεσσαλονικείς το 75% του έργου, υπογράμμισε ο πρόεδρος της "Αττικό Μετρό" Γιάννης Μυλόπουλος ,αλλά το θέμα είναι πως έχουμε κυριολεκτικά βαρεθεί να ακούμε μεγαλοστομίες και "θα" σχετικά με το συγκεκριμένο έργο σε βαθμό να μην πιστεύουμε πια τίποτα

Βροχή κατασχέσεων για χρέη. Έξι στους δέκα αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Έξι στους δέκα οφειλέτες ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς το δημόσιο έχουν υποστεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, με τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών να δίνουν δυναμικό παρών στο ξεκίνημα του 2018, ενώ από τον Μάιο εντάσσονται στο οπλοστάσιο της ΑΑΔΕ και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στην εμπορική αξία.

Θεσσαλονίκη: Ποιος διάσημος αρχιτέκτονας θα σχεδιάσει το Παιδιατρικό Νοσοκομείο

Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για δωρεά ποσού που αγγίζει τα 250 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί η δημόσια Υγεία.
Στην τελετή ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική μνεία στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που θα σχεδιαστεί, κατασκευαστεί και εξοπλιστεί με δωρεά του Ιδρύματος,

Μεγαλύτερος ΕΝΦΙΑ μέχρι 27% για ιδιοκτήτες ακινήτων σε 86 δήμους

Πρόκειται κυρίως για περιοχές στις οποίες κατοικούν νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και στις οποίες οι τιμές ζώνης (οι αντικειμενικές τιμές αφετηρίας) παρέμειναν σκόπιμα, για κοινωνικούς και πολιτικούς λόγους, χαμηλότερες των πραγματικών τιμών της κτηματαγοράς

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/3/2018

                                                          
                   

                                                                    

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων