Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018



Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο που σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, στο Κεντρικό, Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, και την Πελοπόννησο έως και το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ αναμένονται και χαλαζοπτώσεις. Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα προκαλέσει τοπικές λασποβροχές.

Εκείνοι που ξέρουν ν’ αγγίζουν την ψυχή σου

Αποτέλεσμα εικόνας για ζευγαρια
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που συναντάς στη ζωή σου και ξέρεις πως διαφέρουν από τους υπόλοιπους.
Όχι πολλές φορές, ούτε πολύ συχνά, μα όταν τους συναντάς το καταλαβαίνεις αμέσως.
Είναι εκείνοι που η ζωή τους αδίκησε από νωρίς. Εκείνοι που ο μεγάλος πόνος και η απώλεια τους άγγιξε πριν καν να είναι σε θέση να το αντέξουν. Εκείνοι που έχασαν τα πάντα κάποια στιγμή, σε ένα γύρισμα της μοίρας.

Ακυρώνεται ο επανυπολογισμός των συντάξεων από το Μισθοδικείο - Παρελθόν οι μειώσεις και το πλαφόν - Δείτε αναλυτικά

Όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος η απόφαση 1/2018 του Ειδικού Δικαστηρίου του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος (λεγόμενου και «Μισθοδικείου») αναθεωρεί άρδην τον νόμο Κατρούγκαλου, που είναι ο επανυπολογισμός και οι μειώσεις ως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ηρθε η ώρα της ανακήρυξης της ΑΟΖ; Μα και βέβαια ήρθε… Θα το επιτρέψουν οι Αμερικανοί;



Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης
Όλοι μιλάνε για AOZ, αλλά ΑΟΖ δεν βλέπουμε! Έχουν ήδη περάσει 36 χρόνια από το 1982, όταν η παγκόσμια κοινότητα δημιούργησε το Σύνταγμα των Θαλασσών με την υπογραφή της νέας Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS). Ήδη 138 κράτη έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ, αλλά η Ελλάδα, πάσχοντας από φοβικό σύνδρομο, δεν έχει τολμήσει να ανακηρύξει τη δική της. 

ΜΕ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τις τελευταίες δεκαετίες αλλά και από παλαιοτέρα, έχει αναπτυχτεί μια φιλολογία «πόθου» που συχνά επικαλείται και κάποιες προφητικές δηλώσεις γερόντων, (αν έχουν γίνει γιατί και εδώ γίνεται συχνά καπηλεία), περί επικείμενης διάλυσης της Τουρκίας. Το άκρως επικίνδυνο σε αυτή την φιλολογία, είναι ότι προκαλεί ένα εφησυχασμό και ότι όλα θα εξελιχτούν όπως μας συμφέρει χωρίς εμείς να καταπονηθούμε.

Έλληνες φοιτητές κατασκεύασαν δυο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα

Δύο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα αποκλειστικά από φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσιάσθηκαν την Παρασκευή στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ).
Τα τελευταία χρόνια, η αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται ολοένα και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση, ως μια μορφή μετακίνησης συνδεδεμένη με την αειφόρο ανάπτυξη. Η τάση αυτή οδηγεί στην αύξηση της ζήτηση για νέους μηχανικούς, οι οποίοι διαθέτουν τόσο γνώση όσο και καινοτόμες ιδέες πάνω στον σχεδιασμό και κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Σώζονται επιδόματα, τριετίες, άδειες - Κατ’ αρχήν συμφωνία ΓΣΕΕ - εργοδοτών

Σε κατ’ αρχήν συμφωνία για την υπογραφή της Νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2018 προχώρησαν σήμερα η ΓΣΕΕ με τους εργοδοτικούς φορείς, καθώς η μετενέργεια της προηγούμενης σύμβασης εκπνέει στις 31 Μαρτίου.

Στόχος να διασωθούν το επίδομα γάμου, οι τριετίες και οι άδειες των εργαζόμενων γονέων, με δεδομένο ότι δεν έχουν πια το δικαίωμα να αποφασίζουν για το ύψος του κατώτατου μισθού.

«Χρυσός» και στο Παγκόσμιο ο Λευτέρης Πετρούνιας! (Video)

Νέος θρίαμβος για τον Λευτέρη Πετρούνια, ο οποίος στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Μπακού, κατέκτησε και πάλι το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους με 15,333 βαθμούς και συντελεστή δυσκολίας 6,40. Αυτό είναι το 8ο συνεχόμενο χρυσό που κατακτά ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής τους τελευταίους 22 μήνες!

Στο ΤΕΙ Θεσσαλίας έκαναν.... σκόνη ακόμα και το μέλι

Χωρίς να καταστρέφονται τα διατροφικά συστατικά προϊόντων όπως η αρώνια, το μύρτιλο, το κράνμπερι, το ιπποφαές, το γκότζι μπέρυ ακόμα και το μέλι

Μια καινοτομία στη μεταποίηση των «υπερτροφών» εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο εργαστήριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων από επιστήμονες του Ιδρύματος στη Λάρισα.

Στο έλεος της κουκούλας..

Κατρακύλα και απώλεια ελέγχου. 
Μόνο έτσι μπορούν να περιγραφούν όσα διαδραματίζονται στους δρόμους και στα πανεπιστήμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. 
Βρίσκουν, όμως, και τα κάνουν…


Η διαφορά μεταξύ μίας συντεταγμένης πολιτείας και ενός άναρχου κράτους, στο οποίο κυριαρχεί το δίκιο του ισχυρότερου, έγκειται στην επιβολή του νόμου.

Κατά πόσον, δηλαδή, η πολιτεία διαθέτει τη βούληση και τη δυνατότητα να επιβάλλει τον νόμο.

Έστειλαν σφαίρα στον Νίκο Κοτζιά για το Σκοπιανό – Τι έγραφε η επιστολή

Συνεχίζεται η επίθεση για το "Μακεδονικό" που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με απειλές για τη ζωή του, επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.
Μετά την πρώτη απειλητική επιστολή που αποκάλυψε στις αρχές Φεβρουαρίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στην οποία ο αποστολέας ανέφερε ότι υπήρχαν τρεις σφαίρες για τον υπουργό Εξωτερικών και την οικογένειά του, την οποία ακολούθησε μία δεύτερη το ίδιο διάστημααυτή την εβδομάδα η απειλητική δραστηριότητα έχει κλιμακωθεί.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/3/2018

                                                            

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων