Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Κυριακή 18 Μαρτίου 2018



Την Κυριακή 18 Μαρτίου αναμένεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα, από την αρχή του εικοσιτετραώρου αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο που έως το πρωί θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, ενώ ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα με εξαίρεση την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο.

Η δύναμη να αλλάξεις, είναι μόνο δική σου!


Γράφει η Γεωργία Μαυρίδου

Μέσα σου υπάρχει ένας μαγικός σπόρος που όμως χρειάζεται πότισμα για να ανθίσει και να σου χαρίσει τους καρπούς του.
Εσύ ο ίδιος σπέρνεις τα ζιζάνια, τα πληθαίνεις με τις πεποιθήσεις σου και συνθλίβουν τα άνθη σου.
”Δεν είμαι αρκετός για να πετύχω αυτόν το στόχο”.
”Δεν είμαι ικανός για να ευτυχήσω”.
”Δεν μου αξίζει η ευτυχία”.
”Υπάρχουν τόσοι καλύτεροι από εμένα”.

Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία για το Πάσχα

Το φετινό Πάσχα είναι σχετικά νωρίς, στις 8 Απριλίου, έτσι δεν αργεί η στιγμή που τα σχολεία θα κλείσουν και τα παιδιά θα απολαύσουν τις Πασχαλινές τους διακοπές

Συγκεκριμένα, σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες τα σχολεία κλείνουν.

Ειδικότερα, για τη φετινή σχολική χρονιά, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την Δευτέρα 2 Απριλίου και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία την Δευτέρα 16 Απριλίου.

Οι διαταραχές του ύπνου συνδέονται με καρδιαγγειακά νοσήματα, παχυσαρκία, διαβήτη, κατάθλιψη. Τρόποι για καλό και ποιοτικό ύπνο

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από διαταραχές ύπνου, ενώ, σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περίπου ένας στους τρεις ενήλικες ανέφερε ότι αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Το φαινόμενο καταγράφεται πιο συχνά στις γυναίκες, ενώ οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρόνων αναφέρεται ότι πάσχουν από αϋπνία σε ποσοστό, που προσεγγίζει το 50%.

Η μέθοδος των… τηλεπικοινωνιών στην αρχαία Ελλάδα (φωτο)


Η μέθοδος των… τηλεπικοινωνιών στην αρχαία Ελλάδα (φωτο)

Οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να ανταλλάσσουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και σε γρήγορο χρόνο πληροφορίες, τόσο κατά την περίοδο των πολέμων όσο και σε περίοδο ειρήνης.
Με το εφευρετικό τους μυαλό είχαν κατορθώσει να σχεδιάσουν ένα σύστημα από μηχανισμούς που τους επέτρεπαν να φτάσει στο τελικό δέκτη οποιοδήποτε μήνυμα ήθελαν, διανύοντας ακόμα και 700χλμ. σε περίπου μία ώρα. Ας δούμε με ποιο τρόπο γινόταν αυτό.

Δια χειρός Ελευθέριου Βενιζέλου ...έσβησε ο Μικρασιατικός Ελληνισμός



Όταν ο Βενιζέλος αποφάσισε την Μικρασιατική Εκστρατεία ...δεν γνώριζε καν τον λόγο για τον οποίο τον διέταξαν οι ξένοι ηγέτες να την ξεκινήσει. Ναι... ήταν διαταγή και δεν είχε καμία απολύτως σχέση με τα συμφέροντα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Έτσι το παρουσίασαν στους Έλληνες για να τους πείσουν να χρηματοδοτήσουν και να πολεμήσουν ...νομίζοντας ότι το έκαναν για την πατρίδα...
 Διαβάζουμε σχετικά στο "Έθνος", (άρθρο το οποίο παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο): 

Πώς γίνεται η επιστράτευση

Με τις πρόσφατες εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε Αιγαίο και Έβρο, αλλά και τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, το ερώτημα αν «πάμε για πόλεμο για την Τουρκία» βρίσκεται στο μυαλό πολλών- και ως εκ τούτου, ο όρος «επιστράτευση»
και το πώς αυτή γίνεται βρίσκονται μεταξύ των πιο διαδεδομένων αναζητήσεων στο ελληνικό Ίντερνετ τον τελευταίο καιρό.

Κοινή επιστολή Κυρίζογλου - Σούλα στον Αλέξη Τσίπρα για το στρατόπεδο "Ζιάκα"


undefined

Κοινή επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καθώς και στον αρμόδιο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό, Φώτη Κουβέλη σχετικά με το πάγιο αίτημα για την απόδοση του Στρατοπέδου «Ζιάκα» στην τοπική κοινωνία, απέστειλαν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου και Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας.

Ξεκίνηε η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018, για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, από χθες, Παρασκευή (16/03), μέχρι την Πέμπτη 29 Μαρτίου, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία αίτηση συμμετοχής.

Δώρο Πάσχα: Τι ποσό δικαιούστε και πότε θα πληρωθεί

Όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου δικαιούνται να λάβουν από τον εργοδότη τους το δώρο Πάσχα.
Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς στη Θεσσαλονίκη



Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, θα πραγματοποιηθεί στις 25 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.
Το κάλεσμα απευθύνει η σελίδα συμπαράστασης που δημιουργήθηκε στο Facebook με τίτλο: "ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ".

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/3/2018

                                                            

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων